Brainrot Corona'dan kaynaklanıyor olabilir mi?

Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Brainrot dediğimiz akımların ve etkinin ana kaynağı corona virüs, dolaylı ve dolaysız tüm etkileri olabilir mi? Bildiğimiz gibi dünya çalkantılı bir hal almıştı bu virüsle birlikte. Kafalar karıştı, psikolojiler bozuldu, beyinler az çok zarar gördü.
Çok olumsuz etkilenen insanlar da zamanla brainrot yapmaya başladı.

Son düzenleme:
Hayattaki sorumluluklardan ve dış dünyadan kaçmak için ekrana dalıp hiçbir odak gerektirmeyen içerikleri saatlerce kaydırmanın virüsle pek bir alakası olacağını sanmam.
İşte Corona'dan dolayı insanlar eve kapandı dış dünya ister istemez zorlaştı doğal olarak sanal alem kalabalıklaştı ekranlar daha çok bakılır oldu.

İşte corona'dan dolayı insanlar eve kapandı dış dünya ister istemez zorlaştı ekranlar da doğal olarak daha çok bakılır oldu.
Dış dünyada zor olan nedir tam olarak? Şu anda ekran süresi makul olan ve brainrot içerikler tüketmeyen insanlar bunu nasıl başarıyor? Koşullar kötü, hatta berbat ancak hayat zor değil. Zor olsa bile bu zorluktan kurtulmanın çözümü brainrot içerik tüketimi değil.

Dış dünyada zor olan nedir tam olarak? Şu anda ekran süresi makul olan ve brainrot içerikler tüketmeyen insanlar bunu nasıl başarıyor? Koşullar kötü, hatta berbat ancak hayat zor değil. Zor olsa bile bu zorluktan kurtulmanın çözümü brainrot içerik tüketimi değil.

Dedim ya corona virüs'ten dolayı insanlar sokağa çıkamaz oldu mecbur evde kaldı, doğal olarak büyük bir dijitalleşme oldu.
Hem brainrot'u meşrulaştırmaya çalışmıyorum olası sebepler neler olabilir onu konuşuyorum.

Dedim ya corona virüs'ten dolayı insanlar sokağa çıkamaz oldu.
Hem ben çözüm brainrot falan demedim brainrot kavramının dolaylı doğuş sebeplerinin neler olduğunu konuşuyorum sadece.
Hocam ben de diyorum ki virüs süreci geçti, gitti. Hala karantinadaymış gibi yaşamanın ve o tarz içerik tüketmenin virüsle bir alakası olmamalı. Bu zincirden çıkamamış olmak virüsün değil, iradenin veyahut sorumluluk bilincinin sorunudur. Bırakılması gereken bir alışkanlık, bağımlılıktır.

Kısacası oluşumuna etkisi corona olabilir evet, ama etkisinden çıkamamış olmanın haklı bir gerekçesi asla değildir.

Hocam ben de diyorum ki virüs süreci geçti, gitti. Hala karantinadaymış gibi yaşamanın ve o tarz içerik tüketmenin virüsle bir alakası olmamalı. Bu zincirden çıkamamış olmak virüsün değil, iradenin veyahut sorumluluk bilincinin sorunudur. Bırakılması gereken bir alışkanlık, bağımlılıktır.

Sadece brainrot içerik tüketmenin değil üretmenin de alakası olduğunu düşünüyorum.
Corona insanların psikolojisini bozdu diyorum.
Beyne zarardan kastım da beyindeki gri bölgenin küçülmesi, teknoloji bağımlılığı vesaire.
Corona mentaliteyi olumsuz etkiledi kötü mental durum da zayıf insanların hata yapmasına sebeptir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı