Çok net TUF. Ekran kartında AMD hatasına bir kere düştüm tekrar düşmem, bence siz de düşmeyin. Çoğu popüler oyun da NVIDIA mimarisine göre optimize ediliyor. Aradaki 1500 TL'lik fark ise biraz fazla olmakla birlikte bütçenizi aşmaya değer gözüküyor çünkü RX5500M'i genelde 1650 ile kıyaslamışlar, bu durumda neredeyse 2 nesil daha yeni kart için 1.5k TL pek de mantıksız değil.
Bunun dışında benim anlamadığım nokta şu: Neden kardeşim bu 2 bilgisayar arasında seçim yapılmak istenen sorularda Monster - GameGaraj - Casper üçlüsünden öneriyorsunuz
her başlıkta bulunuyor bu tip arkadaşlardan bir adet. Zaten bu cihazları almak istesek ilk baştan bu markalara yöneliriz, bu şekilde ikilemde kaldığımız anlarda da başlık falan açmayız alırız ama demek ki belli başlı sebeplerden ötürü küresel çapta bilindik firmaların ürettiği modellerin F/P olanlarını tercih ediyoruz. Zaten bu markalar arasında ikilemdeyken bir de siz böyle uç örnekler atınca hepten kafa karıştırıyorsunuz, yapmayın bence. Ha vaktinde kendiniz de aynı ikilemde kalmışsınızdır, bu saydığım markalara yönelmişsinizdir uzun dönem kullanmışsınızdır ve çok memnunsunuzdur, o zaman bak bence şunu da bir düşün dersin anlarım, ama bu mevzu sanki bir tık iPhone 13 ile 13 mini arasında kaldım diyen birine, bak aynı özelliklere sahip ve çok daha ucuz Xiaomi-Huawei var demeye benziyor.