Bravo 15 mi, TUF Gaming F15 mi?

Bütçe
11k
Slayer neden kötü açıklar mısın? MSI kasası kullanıyor (GL serisi sanırım ). 17.3 inç ekran var. 3050 Ti var. (TUF ile aynı W olması lazım) 11400h var.

Aynı W değil ekran kartları aynı güçte TUF'un ekran kartı 75W slayerinki 60W slayerin tek artısı RAM ile ekran boyutu.

Kimse kötü dememiş ki hocam. Kullanıcı bu iki cihazın karşılaştırılmasını istemiş fakat siz farklı bir cihaz atmışsınız.

Arkadaş slyer önerime gülünç atmış.

Aynı W değil ekran kartları aynı güçte TUF'un ekran kartı 75W slayerinki 60W slayerin tek artısı RAM ile ekran boyutu.

Evet slayer 60W imiş. 3050 75W ile 3050 Ti 60W aynı güçte olması lazım.

Çok net TUF. Ekran kartında AMD hatasına bir kere düştüm tekrar düşmem, bence siz de düşmeyin. Çoğu popüler oyun da NVIDIA mimarisine göre optimize ediliyor. Aradaki 1500 TLlik fark ise biraz fazla olmakla birlikte bütçenizi aşmaya değer gözüküyor çünkü RX5500M'i genelde 1650 ile kıyaslamışlar, bu durumda neredeyse 2 nesil daha yeni kart için 1.5k TL pek de mantıksız değil.
Bunun dışında benim anlamadığım nokta şu: Neden kardeşim bu 2 bilgisayar arasında seçim yapılmak istenen sorularda Monster - Gamegaraj - Casper üçlüsünden öneriyorsunuz :) Her başlıkta bulunuyor bu tip arkadaşlardan bir adet. Zaten bu cihazları almak istesek ilk baştan bu markalara yöneliriz, bu şekilde ikilemde kaldığımız anlarda da başlık falan açmayız alırız ama demek ki belli başlı sebeplerden ötürü küresel çapta bilindik firmaların ürettiği modellerin f/p olanlarını tercih ediyoruz. Zaten bu markalar arasında ikilemdeyken bir de siz böyle uç örnekler atınca hepten kafa karıştırıyorsunuz, yapmayın bence. Ha vaktinde kendiniz de aynı ikilemde kalmışsınızdır, bu saydığım markalara yönelmişsinizdir uzun dönem kullanmışsınızdır ve çok memnunsunuzdur, o zaman bak bence şunu da bir düşün dersin anlarım, ama bu mevzu sanki bir tık iPhone 13 ile 13 mini arasında kaldım diyen birine, bak aynı özelliklere sahip ve çok daha ucuz Xiaomi-Huawei var demeye benziyor.

Çok net TUF. Ekran kartında AMD hatasına bir kere düştüm tekrar düşmem, bence siz de düşmeyin. Çoğu popüler oyun da NVIDIA mimarisine göre optimize ediliyor. Aradaki 1500 TL'lik fark ise biraz fazla olmakla birlikte bütçenizi aşmaya değer gözüküyor çünkü RX5500M'i genelde 1650 ile kıyaslamışlar, bu durumda neredeyse 2 nesil daha yeni kart için 1.5k TL pek de mantıksız değil.
Bunun dışında benim anlamadığım nokta şu: Neden kardeşim bu 2 bilgisayar arasında seçim yapılmak istenen sorularda Monster - GameGaraj - Casper üçlüsünden öneriyorsunuz :) her başlıkta bulunuyor bu tip arkadaşlardan bir adet. Zaten bu cihazları almak istesek ilk baştan bu markalara yöneliriz, bu şekilde ikilemde kaldığımız anlarda da başlık falan açmayız alırız ama demek ki belli başlı sebeplerden ötürü küresel çapta bilindik firmaların ürettiği modellerin F/P olanlarını tercih ediyoruz. Zaten bu markalar arasında ikilemdeyken bir de siz böyle uç örnekler atınca hepten kafa karıştırıyorsunuz, yapmayın bence. Ha vaktinde kendiniz de aynı ikilemde kalmışsınızdır, bu saydığım markalara yönelmişsinizdir uzun dönem kullanmışsınızdır ve çok memnunsunuzdur, o zaman bak bence şunu da bir düşün dersin anlarım, ama bu mevzu sanki bir tık iPhone 13 ile 13 mini arasında kaldım diyen birine, bak aynı özelliklere sahip ve çok daha ucuz Xiaomi-Huawei var demeye benziyor.

Çok doğru konuşmuşsunuz ağzınıza sağlık hocam tavsiye istesek başlığa veya açıklamaya öneri istiyorum veya tavsiye istiyorum yazarız.

MSI.

ASUS.

Çok yordum biliyorum sizleri ama haftaya alacağım. Hepsiburada'da gezinirken karşıma MSI laptop çıktı. MSI'da RGB klavye yok tek kötü yanı o. Sizce hangisi daha iyidir?
İkisi arasından Tuf ancak Tuf'un bazı modellerinde ısınma sorunu oluyor diye biliyorum. (Bu o modellerden mi bilmiyorum)

Aradaki 1500 TL farka sadece RTX için giriliyor gibi gözükse de 3050 gibi yeni bir kart bilgisayarınızın kullanım ömrünü de arttırıcaktır.

Dediğim gibi ikisi arasından Tuf,daha iyi alternatifler bulunabilir.

İkisi arasından TUF ancak TUF'un bazı modellerinde ısınma sorunu oluyor diye biliyorum. (bu o modellerden mi bilmiyorum)

Aradaki 1500 TL farka sadece RTX için giriliyor gibi gözükse de 3050 gibi yeni bir kart bilgisayarınızın kullanım ömrünü de arttırıcaktır.

Dediğim gibi ikisi arasından TUF, daha iyi alternatifler bulunabilir.

Isınma sorunu yok yeni kasalarda en azından bu kasada yok serin çalışıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı