Brony nedir?

Sen forumda mıydın :D?
Evet, yaşıyorum. Neden? Beni hala hatırlıyor musunuz? İlk üyeliğimi 2013 yılında yaptım ben burada... O hesabım silindi ban yemekten ötürü. Bu ikinci hesabımı 2014 yılında açtım. Şu an itibariyle 23 yaşındayım. Ayrıca bu sene güncel teşhiste Asperger tanısı kondu bana. Otizmliyim. Çocukluğumu tuhaf gördüyseniz, sebebi anlaşıldı diyeceksiniz.

Evet, yaşıyorum. Neden? Beni hala hatırlıyor musunuz? İlk üyeliğimi 2013 yılında yaptım ben burada... O hesabım silindi ban yemekten ötürü. Bu ikinci hesabımı 2014 yılında açtım. Şu an itibariyle 23 yaşındayım. Ayrıca bu sene güncel teşhiste Asperger tanısı kondu bana. Otizmliyim. Çocukluğumu tuhaf gördüyseniz, sebebi anlaşıldı diyeceksiniz.
Konuyla biraz alakasız ama Asperger tanısı gerçekten bu sene mi konuldu?

Konuyla biraz alakasız ama Asperger tanısı gerçekten bu sene mi konuldu?
2022 Başlarında evet. Ama ondan öncesinde ilk tanım 24 Temmuz 2010 tarihinde idi. Ancak o zamanlar otizm değil, ismi "Hafif mental retardasyon" diye geçerdi. Araştırma yapmıştım internetten. Bunun ingilizcesi "PDD-NOS" imiş. PDD-NOS from Autism yani Atipik otizm veya Hafif asperger anlamına çıkıyor.

PDD-NOS yani Türkçesiyle Atipik otizmin tam açıklaması ise şöyle; Asperger sendromunda görülen ve genel otizmde görülen tüm tanı kriterlerini tam karşılamayan, ancak yine de otizmde görülen ortak belirtilerin belirli bir kısmına sahip olan diğer yaygın gelişimsel bozukluk "YGB"dir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı