BSoD yüzünden NVIDIA GPU'yu iptal etmek sorun yaratır mı?

metinagca

Picopat
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
SanDisk Ultra 3D 500GB NVMe M.2
Ekran kartı
Nvidia GTX1050Ti / Intel HD Graphics 630
İşlemci
Intel i5 7800HQ
Merhaba, laptopumda NVIDIA GTX1050 Ti ve Intel HD graphichs 630 olmak üzere paylaşımlı grafik kartına sahibim. Bazı oyunlarda ve programlarda VIDEO_TDR_FAILURE nvlddmkm.sys hatası alıyorum. Yazılımsal olarak her şeyi denedim sorun çözülmedi, sorun muhtemelen donanımsal. Ben de NVIDIA'yı Aygıt Yöneticisi'nden kapattım. Artık oyunlara girmiyorum fakat üniversite son senemde olduğum için 3D çizim uygulamaları, Photoshop, Illustrator ve bazı simulasyon uygulamaları kullanmam gerekiyor. Örnek olarak Photoshop generative fill kullanınca NVIDIA'da üstteki hatadan dolayı mavi ekran hatası alıyordum ancak Intel HD Graphics'de almıyorum ve bu şekilde kullanıyorum. Benim merak ettiğim soru şu:

Intel HD Graphics kartını ağır işlemlerde kullanmak bu karta zarar vermeme yol açar mı? Bilgisayarın normal kullanımındaki işlemlerin neredeyse hepsini bu kart gerçekleştiriyor diye biliyorum. Bu kart da bu şekilde hasar alırsa bilgisayarım kullanılmaz hale gelecek. Bilgilendirirseniz sevinirim, teşekkürler.

O kart işlemcinin içinde yani zaten o kart da hasar alırsa bilgisayar kalmamış demektir. Yapabileceğiniz zaten bir şey yok ekrandaki her şeyi o ekran kartı çiziyor zaten. O dahili grafik kartı işlemci ile aynı yerde farklı bir yerde değil.

Zaten NVIDIA olan kartın çizdiği görüntüler bile o Intel kart üzerinden aktarılıyor ekrana yani o kartın kullanılmadığı zaman bilgisayarınız düzgün çalışsa bile yok illa kullanılacak.

Dostum benim de aynı seninki gibi bir Laptopum vardı, seninkinde donanımlar çok daha kötü olan ve eski olan. Masaüstünde Intel kullanılır, oyunlar veya programlarda harici kart kullanılıyor, ben de zamanında senin gibi Aygıt Yöneticisi'nden devre dışı bırakarak oyun vs. oynamaya çalışmıştım, oyunu oynayamıyacağım kadar ciddi dereceler kasıyordu.
Sana tavsiyem şu, GTX1050 Ti için yeni sürücü kur, sitesinden, veya başka yerden dene, eski sürücüleri kur, Intel için de yap aynısı. Ben de ilk başta demiştim Laptop kesin bozuk fakat değilmiş 11 yıllık Laptop'du. O yüzden hemen emin olma, birkaç sürücü dene, olmuyorsa, hiç ama değişim yoksa o zaman emin olmaya başla.

Yani NVIDIA'dan destek almadan HD Graphicse yük bindirince işlemicye ekstra yük mü vermiş oluyorum ?

Tavsiye için teşekkürler, bir sürü denedim aslında sürekli DDU ile sürücü kaldırıp başkasını kurdum Studio ve Game-Ready ayrı ayrı da denedim olmadı. Aslında oyuna ihtiyacım yok şimdilik önümüzdeki 9 ayda bana akademik işlerde destek verse yeter. Onların içerisinde de NVIDIA ya yük bindiren çizim programları vs oluyor ve oralarda mavi ekran alıyordum. Şuan Intel'le almıyorum ancak bu sefer de yarı yolda kalırsam sıkıntı olacak.

Yani NVIDIA'dan destek almadan HD Graphics'e yük bindirince işlemicye ekstra yük mü vermiş oluyorum?

Sayılır ama zaten başka şansınız yok ki. Görüntü alabileceğiniz tek şey o normalde ömüre çok etkisi olmaz ama olsa bile yüke bindirse bile yapabileceğiniz herhangi bir şey yok ki. Öyle ya da böyle o ekran kartını kullanacaksınız.

Doğru maalesef, sağol yanıt için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…