metinagca
Picopat
Daha fazla
- RAM
- 16
- SSD veya HDD modeli
- SanDisk Ultra 3D 500GB NVMe M.2
- Ekran kartı
- Nvidia GTX1050Ti / Intel HD Graphics 630
- İşlemci
- Intel i5 7800HQ
Merhaba, laptopumda NVIDIA GTX1050 Ti ve Intel HD graphichs 630 olmak üzere paylaşımlı grafik kartına sahibim. Bazı oyunlarda ve programlarda VIDEO_TDR_FAILURE nvlddmkm.sys hatası alıyorum. Yazılımsal olarak her şeyi denedim sorun çözülmedi, sorun muhtemelen donanımsal. Ben de NVIDIA'yı Aygıt Yöneticisi'nden kapattım. Artık oyunlara girmiyorum fakat üniversite son senemde olduğum için 3D çizim uygulamaları, Photoshop, Illustrator ve bazı simulasyon uygulamaları kullanmam gerekiyor. Örnek olarak Photoshop generative fill kullanınca NVIDIA'da üstteki hatadan dolayı mavi ekran hatası alıyordum ancak Intel HD Graphics'de almıyorum ve bu şekilde kullanıyorum. Benim merak ettiğim soru şu:
Intel HD Graphics kartını ağır işlemlerde kullanmak bu karta zarar vermeme yol açar mı? Bilgisayarın normal kullanımındaki işlemlerin neredeyse hepsini bu kart gerçekleştiriyor diye biliyorum. Bu kart da bu şekilde hasar alırsa bilgisayarım kullanılmaz hale gelecek. Bilgilendirirseniz sevinirim, teşekkürler.
Intel HD Graphics kartını ağır işlemlerde kullanmak bu karta zarar vermeme yol açar mı? Bilgisayarın normal kullanımındaki işlemlerin neredeyse hepsini bu kart gerçekleştiriyor diye biliyorum. Bu kart da bu şekilde hasar alırsa bilgisayarım kullanılmaz hale gelecek. Bilgilendirirseniz sevinirim, teşekkürler.