"Bu ağa bağlanılamıyor" hatası

Diss2ready

Decapat
Katılım
16 Aralık 2019
Mesajlar
401
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, uzun süredir tatildeydik, evden uzaktaydım. Bilgisayara 4 aydır hiç girmedim, fişten çekili bıraktım öylece. Neyse bugün geldik bilgisayarda bir sorun yok ama Wi-Fi adaptörü her zaman bağlandığım modemimize bağlanmıyor. Kendi kendine neden böyle bir sorun oldu bilmiyorum. Çekim gücünü son seviyede alıyor, ağ adını da görüyor ama bağlan deyince "bu ağa bağlanılamıyor" hatası veriyor. Wi-Fi adaptörü ASUS PCE-AC68, sorun olduğunu düşünmüyorum alette çünkü binada 25'e yakın Wi-Fi'yi görüyor sorunsuzca. Format attım bilgisayara, sürücülerini yeniden kurdum adaptörün sonuç yine aynı. Wi-Fi'ye telefondan, televizyondan vs. girebiliyoruz ama bilgisayarda böyle bir hata oluyor. Çözümü nedir acaba? Bilgisi olan yardım edebilir mi? Kullandığım işletim sistemi Windows 10.
 
O bende de oluyor gücü kapattığımda ama 5-10 dakika geçince bendeki düzeltiyor. Wi-Fi şifresini unutup tekrar bağlanıp dener misiniz? Eğer olmazsa modeminizi sıfırlayıp kurulumu yapıp deneyebilirsiniz.
 
Windows arama kısmına bu bilgisayar yazdıktan sonra simgeye sağ tıklayıp yönet butonuna basın. Açılan pencerede aygıt yöneticisine girin ve ardından "ağ bağdaştırıcıları" kısmını büyültün. Daha sonrasında sol alt kısımda Windows simgesine sağ tıklayıp ayarlar menüsünü açın. Ağ ve internet>wi-fi>donanım özellikleri, ekrana gelen menüde açıklama kısmında bulunan ağ bağdaştırıcısını daha önceden açmış olduğum aygıt yönetici menüsünden buluyoruz. Öğeye sağ tıklıyoruz ve sürücüyü günçelleştir butonuna tıklıyoruz. Bilgisayarımda ki sürücülere göz at>bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin bir listesinden seçmeme izin ver>sonraki. Bu yöntem çalışmazsa arkadaşın yazdığı gibi modemi sıfırlayabilirsiniz. Bu konu hakkında videolara baktıysanız sakın ha sakın ağ bağdaştırıcısını devre dışı bırakmayın, çalışmazsa format atmak zorunda kalıyorsunuz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı