Bu arabalardan hangisi daha mantikli?

Travis_Bickle

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Radeon XFX RX6400 4gb GPU, AMD Ryzen 5 4500 CPU, 8+8 3000'lik DDR4 Ram, 650w 80+ PSU, Rampage Membran Klavye, AOC GM500 Mouse, AOC 24G2SP Monitör, Samsung SyncMaster 932NWE Plus 8000:1 5 ms İkinci Monitör, Rampage Kulaklık
Meslek
Öğrenci
1) Renault Clio 1.5 dci. 2006 MODEL

Iki parca degisen var (kapi) Yolcu hava yastigi var. ABS var. 278 bin km. 338 bin TL

2) Renault Clio 1.5 dci. 2003 MODEL

Bagaj kapagi boyali. Tampon (plastik) degisen. Arka iki camurluk (plastik) boya. Yolcu hava yastigi var. ABS var. 293 bin km. 310 bin TL

3) Renault Symbol 1.5 dci. 2011 MODEL

Sol on camurluk (plastik) boya, kaput boya. Yolcu hava yastigi var. ABS var. 273 bin km. 345 bin TL.

4) Renault Clio 1.4 benzin 2005 MODEL

Bagaj kapagi lokal boya. Yolcu hava yastigi var. ABS var. 2005 model. 233 bin km. 350 bin TL.

5) Renault Symbol 1.4 benzin 2010 MODEL

1 kapi boya. bagaj kapagi boya. Kaput degisen. sol on camurluk (plastik) degisen. ABS YOK. Yolcu hava yastigi YOK. 150 bin km. 1.4 benzinli. 350 bin TL

Ozellikle bu 5 araci kendi aralarinda degerlendirmenizi istiyorum.

Yani 345 bin lirayi 2011 model 270 bin km Symbol'e verene kadar 300 bin civarina onceki kasasini alayim diyorum ama oyle bir ilan yok. 2. kasa ile 3. kasalar ayni paraya bulunuyor.

Bu modele sahibim, sorunuz varsa cevaplamak isterim.
1763547776832.png

Listedeki en mantıklısı bu araç zaten. Yolcu hava yastığı varsa orta pakettir.

Son düzenleme:
1) Renault Clio 1.5 dCi. 2006 model

Iki parca degisen var (kapi) yolcu hava yastigi var. ABS var. 278 bin km. 338 bin TL

2) Renault Clio 1.5 dCi. 2003 model

Bagaj kapagi boyali. Tampon (plastik) degisen. Arka iki camurluk (plastik) boya. Yolcu hava yastigi var. ABS var. 293 bin km. 310 bin TL

3) Renault Symbol 1.5 dCi. 2011 model

Sol on camurluk (plastik) boya, kaput boya. Yolcu hava yastigi var. ABS var. 273 bin km. 345 bin TL.

4) Renault Clio 1.4 benzin 2005 model

Bagaj kapagi lokal boya. Yolcu hava yastigi var. ABS var. 2005 model. 233 bin km. 350 bin TL.

5) Renault Symbol 1.4 benzin 2010 model

1 kapi boya. Bagaj kapagi boya. Kaput degisen. Sol on camurluk (plastik) degisen. ABS yok. Yolcu hava yastigi yok. 150 bin km. 1.4 benzinli. 350 bin TL.

Yani 345 bin lirayi 2011 model 270 bin km Symbol'e verene kadar 300 bin civarina onceki kasasini alayim diyorum ama oyle bir ilan yok. 2. kasa ile 3. kasalar ayni paraya bulunuyor.

Hocam en iyi seçenek 3.sü bence.

1) Renault Clio 1.5 dci. 2006 MODEL

Iki parca degisen var (kapi) Yolcu hava yastigi var. ABS var. 278 bin km. 338 bin TL

2) Renault Clio 1.5 dci. 2003 MODEL

4) Renault Clio 1.4 benzin 2005 MODEL

5) Renault Symbol 1.4 benzin 2010 MODEL

1 kapi boya. bagaj kapagi boya. Kaput degisen. sol on camurluk (plastik) degisen. ABS YOK. Yolcu hava yastigi YOK. 150 bin km. 1.4 benzinli. 350 bin TL

3 numara en mantıklısı.

sorunuz varsa cevaplamak isterim.

Hocam pek sorum yok aslinda bildigim arac zaten de bu kasayi istemiyorum aslinda. Onceki kasa daha cok hosuma gidiyor. Hem daha az para harcarim diyorum ama sorun burada, 2011 model olani ile 2005 model olani nasil ayni para oluyor kafayi yiyorum. Degiseniyoktur falan desen o da yok. Km dusuktur desen o da degil. Anlamadim gitti.

Yine de sorayim, kac km de araba?

Ulan yola Toros diye ciktik, Torosla Broadway ayni para bari Broadway bakalim dedik, Broadway ile Clio'larin arasinda 50 bin ya oynuyor ya oynamiyor diye Clio'ya gectik ve simdi ayni para oldugu icin 2011 Symbol'deyiz. Insallah araba daha da ust segmente cikmadan alirim. Amacim basi ve eski bir seydi...

Yine de sorayim, kac km de araba?
Bendeki araç 98 bin KM'de, garaj arabası desem yeridir. KM 6 hane olmadan araç yükseltmeyi düşündüm ancak dolandırıcılık fazla olunca kimse piyasaya temiz ikinci el aracını koyup yeni araç almaya cesaret edemiyor. Dolayısıyla kısır döngü oluşuyor.

Motor ve şanzımandan çok memnunum, onun dışındaki parçalar yılların verdiği yaşlanma ile bozulabiliyor(kapı kilit mekanizmaları vs.).

Aracın benzinli versiyonlarında çok fazla performans şikayeti var. Beşinci seçenekte söylediğiniz versiyon Authentique diye geçer ve boşun boşudur, özellikle radyo ekranının olmamasından hiç önermem.

-

Ne yazık ki araç piyasası her zaman olduğu gibi darmaduman. 1998-2008 kasa ile 2010-12 kasa arasında fiyat farkı aşırı yok, hatta yok gibi birşey. Dört ay önce 2011 kasaların en en temizleri 500 bin ₺ idi, ortalama 400 bin ₺'ye 150 bin KM civarında araçlar vardı diye hatırlıyorum. Şuan daha pahalı hale gelmiş.

Broadway ile Clio'larin arasinda 50 bin ya oynuyor ya oynamiyor diye Clio'ya gectik ve simdi ayni para oldugu icin 2011 Symbol'deyiz. Insallah araba daha da ust segmente cikmadan alirim. Amacim basi ve eski bir seydi...
Vallahi ne zaman Şahin-Broadway almayı düşünen biri görsem üstüne biraz ekle 2000 model ve üstü Renault al diyorum.

Son düzenleme:
@Turgineer hocam paket donanim falan abs ve hava yastigi disinda umrumda degil. Bulabilecegim en temiz ve az km li arabayi ariyorum. Suana kadar bulabildigim (butun Clio ve Symbol ilanlarina baktim) en temiz 5 araba ustteki listedeki arabalardi. Siz de 3. arabayi onerdiniz. Yani bulabildigim en iyi araba bu suan. Km'si korkutuyor. Dizel olunca da sorun cikarirsa basim agrir diye korkuyorum. Sizce alip geceyim mi 3 numarayi yoksa aramaya devam edeyim mi?

Bir de 2011 olani alirsam olasi bir hurda tesviginden yararlanamayacagim kesin gibi.

Siz de 3. arabayi onerdiniz. Yani bulabildigim en iyi araba bu suan. Km'si korkutuyor. Dizel olunca da sorun cikarirsa basim agrir diye korkuyorum. Sizce alip geceyim mi 3 numarayi yoksa aramaya devam edeyim mi?
Ne yalan söyleyeyim, dCi motoru çok uzun ömürlü diye geçer ancak 300.000 km çoğu dizel motor için sorunsuzluğun sınırı gibi birşey. Araç bakımlıysa yine 400 bin km'yi de sorunsuz götürür ancak bakımsızlık yaşamışsa iş kumara dönüşüyor.

Ancak malum, bütçe 350 bin lira. Ben olsam alıp geçerim ama aldıktan sonra önceki sahibine güvenmeyip ağır bakıma bir bütçe ayırmaya çalışırım. Dizeller bakım konusunda daha masraflı ancak dCi motoru gerçekten en iyi seçenek.

-
Paket konusuna dikkat etmenizi öneririm çünkü kasa muhabbeti gibi, paketler arası fiyat farkı da yok bu yaştaki arabalarda. ...ki zaten 3. seçenek orta paket, ideal seçim.

En yüksek paket olan Expression Plus ise elektrikli ayna, dijital klima ve elektrikli arka camlar veriyor, ciddi farklar yok.

Ne yalan söyleyeyim, dCi motoru çok uzun ömürlü diye geçer ancak 300.000 km çoğu dizel motor için sorunsuzluğun sınırı gibi birşey. Araç bakımlıysa yine 400 bin km'yi de sorunsuz götürür ancak bakımsızlık yaşamışsa iş kumara dönüşüyor.

Ancak malum, bütçe 350 bin lira. Ben olsam alıp geçerim ama aldıktan sonra önceki sahibine güvenmeyip ağır bakıma bir bütçe ayırmaya çalışırım. Dizeller bakım konusunda daha masraflı ancak dCi motoru gerçekten en iyi seçenek.

-
Paket konusuna dikkat etmenizi öneririm çünkü kasa muhabbeti gibi, paketler arası fiyat farkı da yok bu yaştaki arabalarda. ...ki zaten 3. seçenek orta paket, ideal seçim.

En yüksek paket olan Expression Plus ise elektrikli ayna, dijital klima ve elektrikli arka camlar veriyor, ciddi farklar yok.

Hocam ehliyeti almama daha 3 ay var. Aramaya devam etsem ayni paraya daha dusuk km bir seyler bulabilir miyim? Alacagim arabayi 4 5 yil kadar kullanmak istiyorum sorun cikartmazsa. Yilda 10 bin km anca yaparim gibi geliyor.

Hocam ehliyeti almama daha 3 ay var. Aramaya devam etsem ayni paraya daha dusuk km bir seyler bulabilir miyim?
Arayışa devam edin tabii ancak Symbol'ler hızlı piyasa arabası olarak geçtiğinden fiyat düşüşü pek görmüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı