Herkese tekrardan merhabalar,
Evde eski bir Windows 8 Enterprise format CD'si vardı. Virüsün USB'lerden bulaşabileceği ihtimaline karşın hiçbirini kullanmadım. CD'den tekrar tüm disklerimi silerek yeniden oluşturdum biçimlendirdim ve kurdum. Ve sorunun cidden USB'lerimde olduğunu anladım. Daha önc bilgisayarımda kullanmış olduğum bütün USB'lerimi bir kenara koydum ve gidip yeni bir USB aldım. Windows 8 kullanamazdım
Hemen USB'mi de format USB'si yaptım ve başarıyla Windows 10'a yükselttim.
Şuan bilgisayarım tertemiz. Ve bir sıkıntı da olmayacak eminim. 2 gündür check ediyorum. Bu sorunu hallettik, sıra geldi USB'lere.
Bir bilgisayarım daha var o da tamamen orijinal Windows 10 Home sürümü. Taktım tüm USB'leri tek tek, hepsini Windows Defender ile tarattım. Ve 8 GB'lık her zaman format için kullandığım Toshiba USB'mde ''Ransom:Win32/WannaCrypt'' tehdidi bulundu. Sorun tam da tahmin ettiğim gibi USB'den kaynaklıymış.
Şuanda silmeyi, karantina altına almayı deniyorum. Şimdi tam biçimlendirme yaptım. Önüne geçemezsem ateşe vericem artık
Sorun çözülmüştür. Emeği geçen, yardım etmeye çalışan herkese çok teşekkürler sayın Technopat halkı. Esenlikle kalın.