Bu aygıt kullanabileceği yeterli boş kaynak bulamıyor - Kod 12

yasar.d

Hectopat
Daha fazla  
Standart Çift Kanallı PCI IDE Denetleyici'de sorun var. Kaç defa driverı yükledim kaldırdım sorunum çözülmedi. Ayrıca bendeki USB 3.0 harici diski takınca kasadaki USB 3.0 girişleri de 2.0 gibi algılıyor. Anakart hariç işlemci, RAM'ler psu hepsi yeni. BIOS da güncel. Ankartın sitesinden BIOS sürümünü kontrol ettim. IDE AHCI RAID bütün modları denedim. Ayrıca kasayı açtım kabloları kontrol ettim. RAM'lerin yerini değiştirdim çözemedim. Başlangıçta açılırken yavaş açılıyor masaüstünde Mouse imleci kayboluyor. Windows 7 64 bit kurdum 8. 1 kurdum sorun aynı. Bir yardımcı olun.
  • Windows 7 Home Premium 32 Bit
  • PowerSupply Zalman marka 500 w
  • anakart
  • işlemci
  • anakart bios
  • ram tek parça 4 gb ddr3 1333 mhz Hİ-LEVEL marka ram
  • ekran kartı
  • SSD HARDDİSK
17.20 BIOS.jpg
AMD Phenom.jpg
Çift kanal IDE denetleyici.jpg
HD 4850.jpg
Kingston.jpg
MIS 870A.jpg
RAM.jpg

Recep abi sorunuma bir el atıver senden başkası da bana yardımcı olamaz heralde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu hata bilgisayarda iki aygıta birden aynı G/Ç portları, aynı interrupt ya da aynı Direct Memory Access kanalı verilmişse (BIOS, İşletim sistemi ya da her ikisi tarafından) ortaya çıkar.

Yine eğer BIOS aygıta yeterince kaynak ayırmadıysa da bu sorun ortaya çıkabilir.

Yapmanı istediklerim:
  • BIOS'u varsayılan ayarlarına al.
  • Windows 8.1.3 64 Bit kur: Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları
  • PC'yi kapat ve ana SSD kalana dek tek tek aygıtları çıkartıp PC'yi öyle aç. Bir aygıt soruna neden oluyorsa bu şekilde tespi edebilirsin. Bellek modülleri bile bu soruna neden olabilir. Tek modül takılı iken dene mesela.

Benim Buna Benzer Bir Hatam var ben şuanda Windows 7 kullanıyorum windows 10 ne zaman kursam ekran kartı hatası yanı pcı expres kök bağlantısı kod 12 hatası veriyor lütfen yardım edin bilgisayarım eski anakart MSI K9VGM-V ekran kartı Asus Gt 730

Bu hata bilgisayarda iki aygıta birden aynı G/Ç portları, aynı interrupt ya da aynı Direct Memory Access kanalı verilmişse (BIOS, İşletim sistemi ya da her ikisi tarafından) ortaya çıkar.

Yine eğer BIOS aygıta yeterince kaynak ayırmadıysa da bu sorun ortaya çıkabilir.

Yapmanı istediklerim:
  • BIOS'u varsayılan ayarlarına al.
  • Windows 8.1.3 64 Bit kur: Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları
  • PC'yi kapat ve ana SSD kalana dek tek tek aygıtları çıkartıp PC'yi öyle aç. Bir aygıt soruna neden oluyorsa bu şekilde tespi edebilirsin. Bellek modülleri bile bu soruna neden olabilir. Tek modül takılı iken dene mesela.
Aynı sorunu MSI GX70 model laptop ta ekran kartı için bende yaşıyorum ve dediğiniz gibi BIOS güncelledim ve w8.1 kurdum ama sorun hala devam ediyor. Başka bir çözüm yolu varmı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı