''Bu bilgisayar Windows 8.1 çalıştırmıyor'' hatası

Hocam yukarıdaki fotoraftaki gibi 'işlemciniz compareexchange128'i desteklemediğinden Windows 8.1 yükleyemezeniz' gibi hata almışsınız demek ki işlemciniz desteklemiyorda ondan kurulmuyor. Format USB'si veya DVD'si oluşturun kurulum yerine girerse destekleyebilir. Ama giremesse bsod verirse o zaman desteklemiyor anlamına gelir işlemciniz.
hocam onun icinde ayrı bi konu acmıstım your pc needs to restart please hold down the power button
error code:0x000000C4 hatası alıyorum onda da

2 GB RAM ile çalışıyor hatta ne 2'si 1 GB ile çalışıyor hatta.

🤨

Hiç denedin mi? 2GB sınır. En az 3 olmalı. Ama sadece Windows 7 gibi düşük RAM kullanan işletim sistemlerinde 3GB RAM kullanılabilir. Windows 8.1'de ise 64bit kullanmak için en az 4GB RAM olmalı.
Ama sorun işlemci ile alakalı gibi. İşlemcine baktığımda 64bit'i desteklediğini görüyorum. Peki kurulumu nasıl açtın? ISO dosyasına girip kurulumu sources\setup.exe üzerinden çalıştırmayı dene.

Hocam o zaman RAM'i de yükseltip para harcamıyayım yine 32 Bit'te calısacak 4 GB olsa bile en fazla Windows 7 kurabilirim alayım mı al mıyım mı RAM'siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız.

PC'niz laptopmu masaüstümü.

🤨

hiç denedin mi? 2 GB sınır. En az 3 olmalı. Ama sadece Windows 7 gibi düşük RAM kullanan işletim sistemlerinde 3GB RAM kullanılabilir. Windows 8.1'de ise 64 Bit kullanmak için en az 4 GB RAM olmalı.
Ama sorun işlemci ile alakalı gibi. İşlemcine baktığımda 64 Bit'i desteklediğini görüyorum. Peki kurulumu nasıl açtın? ISO dosyasına girip kurulumu sources\setup.exe üzerinden çalıştırmayı dene.

Denedim tabii istersen yarın fotoraf atarbilirim.

🤨

hiç denedin mi? 2 GB sınır. En az 3 olmalı. Ama sadece Windows 7 gibi düşük RAM kullanan işletim sistemlerinde 3GB RAM kullanılabilir. Windows 8.1'de ise 64 Bit kullanmak için en az 4 GB RAM olmalı.
Ama sorun işlemci ile alakalı gibi. İşlemcine baktığımda 64 Bit'i desteklediğini görüyorum. Peki kurulumu nasıl açtın? ISO dosyasına girip kurulumu sources\setup.exe üzerinden çalıştırmayı dene.

4 ay boyunca 2 GB RAM ile Win 8.1 Pro 64 Bit kullandım

🤨

Hiç denedin mi? 2GB sınır. En az 3 olmalı. Ama sadece Windows 7 gibi düşük RAM kullanan işletim sistemlerinde 3GB RAM kullanılabilir. Windows 8.1'de ise 64bit kullanmak için en az 4GB RAM olmalı.
Ama sorun işlemci ile alakalı gibi. İşlemcine baktığımda 64bit'i desteklediğini görüyorum. Peki kurulumu nasıl açtın? ISO dosyasına girip kurulumu sources\setup.exe üzerinden çalıştırmayı dene.
hocam iki türlü de denedim hem windows 8.1den yükseltme olarak hem windows 10dan ikisinde de compareexchange hatası aldım biostan yaparsam da yukarda bahsettiğim hata ama o hata sadece 8.1 için geçerli win 10da ekran bile gelmiyor

Denedim tabii istersen yarın fotoğraf atabilirim.
1GB imkansız. 2GB ile de çok kasıyor. Yani 2GB RAM'li bir bilgisayara kurduğuna inanırım tabi.
4 ay boyunca 2 GB RAM ile Win 8.1 Pro 64 Bit kullandım
Hiç kasma donma vb. sıkıntılar yaşamıyor musun? Kullanılır ama çok fazla kasar. 4GB RAM ile bile çok fazla kasıyor bilgisayarım.

1GB imkansız. 2 GB ile de çok kasıyor. Yani 2 GB RAM'li bir bilgisayara kurduğuna inanırım tabii.

Hiç kasma donma vb. sıkıntılar yaşamıyor musun? Kullanılır ama çok fazla kasar. 4 GB RAM ile bile çok fazla kasıyor bilgisayarım.

Hiç yaşamıyorum ve 4 GB RAM ile Windows 10 geçeceğim. Dostum bilgisayarını bir tarat bence.

1GB imkansız. 2 GB ile de çok kasıyor. Yani 2 GB RAM'li bir bilgisayara kurduğuna inanırım tabii.

Hiç kasma donma vb. sıkıntılar yaşamıyor musun? Kullanılır ama çok fazla kasar. 4 GB RAM ile bile çok fazla kasıyor bilgisayarım.

Hocam hatta o kurduğum sistemi yazim.

ASUS M4A78-AM.
AMD Athlon II X2 250 3.0 GHz.
500 GB WD Blue HDD.
Ekran kartı on board.
1 GB RAM ile de kurdum.
2 GB RAM ile de kurdum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı