Bu bilmeceyi çözen yok

MustafaCoskun25

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle selam. Lafı uzatmadan kimsenin çözemediği bilmeceyi soruyorum:
1 gün bir çocuk okuma yazma bilmiyormuş. Bu çocuk ve arkadaşı parka gidiyorlar. Çocuğun ihtiyacı gelince lavaboya gidiyor. Çocuk lavabodan çıkınca bir kadın buna not veriyor. Çocukta okuma yazma bilmediği için bu notu arkadaşına okutuyor ve arkadaşı çocuk ile küsüp gidiyor. Sonra çocuk notu anne ve babasına götürüyor. Annesi ve babasıda çocuğu evden kovuyor. Çocuk en son bu notu kütüphaneye saklıyor. Gecede kütüphaneye hırsızlar giriyor. Paraları ve değerli şeyleri alacakken notu görüyor ve okuyorlar ardından değerli şeyleri ve paralı bırakıp notu alıp gidiyorlar. Sizce bu notta ne yazıyor?

Çocuk diyemiyor muymuş arkadaşına ve ailesine: "Bir kadın verdi bunu bana" diye? Biraz mantık hatası var ama çözemedim. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi polis olabilir.

Konuyu okurken çocuk lavaboya giderken kapıların üzerinde yazan "kız" ve "erkek" yazılarını okuyamayıp yanlış yere girmiştir diye düşünüyordum, düşündüğümden çok farklıymış. Cevabı üstte denildiği gibi polis gibi bir şey idi ama tam hatırlayamadım şimdi. 😐

Buldum, kağıtta "Tanışabilir miyiz?" yazıyor. Çocuk arkadaşına gösterince arkadaşı alınıyor ve küsüyor. Ailesine gösterince ailesi de bu davranışından dolayı sinirlenip kovuyor, hırsızlar ise bu notu okuyunca polislerin onları izlediğini düşünüp her şeyi bırakıp kaçıyorlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı