Bu bilmeceyi çözen yok

Buldum, kağıtta "Tanışabilir miyiz?" yazıyor. Çocuk arkadaşına gösterince arkadaşı alınıyor ve küsüyor. Ailesine gösterince ailesi de bu davranışından dolayı sinirlenip kovuyor, hırsızlar ise bu notu okuyunca polislerin onları izlediğini düşünüp her şeyi bırakıp kaçıyorlar.
O zaman kağıdı niye alıp gitsinler ki? 😄
Benim dediğim garip bir şekilde hâlâ daha mantıklı geliyor.

Arkadaşı neden küssün ki o zaman? Hatta arkadaşı sevinip bu altından yapılmış şeyi bulmak isteyecektir, ailesi de öyle.
Arkadaşı çocuk olduğu için koordinatları ilk okuyuşta anlamayacaktır ama ilk okuyuştan sonra küstüğü için bir daha okuyamayacaktır.

Ailene sen cinsel şeyleri gösterdikten sonra üzerindeki yazıyı bile okumadan terbiyesiz demeye başlarlar. O pis şeyleri sen de okuma ben de okumam diye kızarak bağırırlar. Kahramanımız bi çocuk ve aile olağan dışı tepki gösterir. Üstelik oku diye irdelersen de kovabilirler.

Arkadaşı çocuk olduğu için koordinatları ilk okuyuşta anlamayacaktır ama ilk okuyuştan sonra küstüğü için bir daha okuyamayacaktır.

Ailene sen cinsel şeyleri gösterdikten sonra üzerindeki yazıyı bile okumadan terbiyesiz demeye başlarlar. O pis şeyleri sen de okuma ben de okumam diye kızarak bağırırlar. Kahramanımız bi çocuk ve aile olağan dışı tepki gösterir. Üstelik oku diye irdelersen de kovabilirler.
Hocam hikayeyi baştan yazmayalım. Aile böyle bir durumda kovmaz çünkü orada koordinat yazıyor. Kovmaları mantıksız.

Hocam hikayeyi baştan yazmayalım. Aile böyle bir durumda kovmaz çünkü orada koordinat yazıyor. Kovmaları mantıksız.
Koordinat küçük bir şekilde yazıyor ve dikkatli bakmadıktan sonra göremiyorsun. Hırsızlar dikkatlice her şeyi inceledikleri için görmüşler.

Şimdi hocalarım hepinizin cevapları birbirinden güzel ve farklı. Bence polis olamaz çünkü o zaman çocuğun arkadaşı neden çocuğa küssün? Dün birini öldürdüm dede neden hırsızlar bu kağıdı alıp kaçsın. Mesela birisi kağıtta bilmecenin kendisi yazıyor demişti. O olabilir ama ondan daha mantıklı şeyler var. Mesela ne yaptığını biliyorum gibi. Çünkü herkese uyuyor.

Ne yaptığını biliyorum olursa; çocuğun arkadaşı ona yalan söylüyor vb. bir şey olabilir buraya çok uygun bir şey bulamadım. Çocuk evlatlık. Hırsızlar olayı da malum polisler koymuş gibi düşünülüyor. Bu cevap baya mantıklı

Bencede hocam. Ama bilmece çok değiştirilmiş. Mesela aynı buna benzer meyhanedeki bir bankacının bilmecesiyle tıpatıp aynı. Sadece kişiler farklı. Hocam bence 2 cevaptan biri. Ya ne yaptığını biliyorum ya da kağıttı bilmecenin kendisi yazıyor. Çünkü bilmeceyi de okuyoruz ve okuduğumuz yerde not olarak düşünürsek notta bilmece yazıyor. Amaç bu cevabı bulamamak için sorulan kişiyi bilmeceden uzaklaştırmak. Kesin bunlardan 1'i ama hangisi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı