Merhaba, laptopun içinden klavyeye yaklaştığımda bir cızırtı geliyor. Güç performansında kesik kesik ve az, dengeli ve yüksek performansta iken klavyeden 5-10 cm uzakken bile duyabiliyorum. İçini açtım video aldım ancak videoda sadece şarj takılı iken daha çok duyuluyor. Videoda 00:05'de tak diye çıkan ses şarj cihazını bağladığımdan çıkıyor sonrasında elektriğimsi bir ses duyuluyor. İşlemci ve çevresinden geliyor bu ses. Coil whine ekran kartında olur genelde ama benim işlemci tarafından geliyor. Bu durum coil whine mı yoksa başka bir problem mi? Aranızda bu durumla karşılaşan veyahut bilgisayardan anlayan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
Video (kulaklıkla izlerseniz elektrik sesi daha iyi duyuluyor)
bende emin değilim ancak videoda gelen ses ile gerçekte duyduğum arasında fark olduğunu belirtmeliyim. Arka kapağı açtığımda gelen elektriğimsi ses fazlasıyla duyuluyor oda içinde
İşlemci Güç Tasarruf Konumları - C States sebebi c-state olma olasılığı var kapatma ihtimaliniz varsa öyle bir test eder misiniz. Sürekli değişken olduğu için fan durmaya yakınken hızlanmaya başlaması için daha fazla güç istiyor aradaki ufak bağlantı kopukluğu var ise buradanda elektrik cızırtısına benzeyen ses vermesi olası ama CW değil.