Bu coil whine mı?

batflleck

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, laptopun içinden klavyeye yaklaştığımda bir cızırtı geliyor. Güç performansında kesik kesik ve az, dengeli ve yüksek performansta iken klavyeden 5-10 cm uzakken bile duyabiliyorum. İçini açtım video aldım ancak videoda sadece şarj takılı iken daha çok duyuluyor. Videoda 00:05'de tak diye çıkan ses şarj cihazını bağladığımdan çıkıyor sonrasında elektriğimsi bir ses duyuluyor. İşlemci ve çevresinden geliyor bu ses. Coil whine ekran kartında olur genelde ama benim işlemci tarafından geliyor. Bu durum coil whine mı yoksa başka bir problem mi? Aranızda bu durumla karşılaşan veyahut bilgisayardan anlayan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
Video (kulaklıkla izlerseniz elektrik sesi daha iyi duyuluyor)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sesin geldiği bölge:

Şu bölgeye yaklaştığımda duyuluyor:

iki videodakine de benziyor ancak onlarda bazen cd okuma tarzında bir ses de geliyor. Bende sadece o elektrik sesi çıktığındaki hali var cızırtı gibi.
O ses bende fareyi hareket ettirince geliyor yada sayfaları aşşağı yukarı hareket ettirince geliyor istersen bir dene.
Bende de aynı sıkıntı var Bios da varsa c-states kapatabilirsin bir de cihaz destekliyorsa undervolt yaparsan ses bir nebzede olsa azalacaktır.

Hocam, bence fan kaynaklı. Yük altında daha da hızlanıyor. Uyku modunda çalışmıyor.
fan hiç çalışmazken de geliyor bizzat fanı elimle tutup denedim arka kapağı açtığımda. Keşke fan olsa diye umut ediyorum .

Hocam, bu durumda bir şey yapamayız. Teknik servise başvurmanız en iyisi olur.

Merhaba servise gittim. Coil whine sorunu olduğunu söylediler. Genelde ekran kartında olduğunu düşünürdüm ama işlemci etrafındaki bobinlerden geliyormuş. Yardımcı olan ve fikir sunan herkese teşekkürler.

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Farklı olarak sadece yük altındayken ses artmıyor bende. Güç tasarufunu alınca veya sarjdan çıkarınca ses kısılıyor. Bir çözüm bulabildiniz mi acaba? Benim laptop HP 15 serisi.

O zamandan beri bir sorun yaratmadı. Sesi de duymuyorum kulağımı yaklaştırıp dikkatli dinlemedikçe. Sanırım alıştım sese o yüzden duymuyorum. Kardeşim de sizinle aynı laptop'dan kullanıyor. Onda da aynı sesten var. Aslında çoğu kişi de var ama hiç farkında olunmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…