Bu forumda neden insanlar birbirinin dediğini anlayamıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam her konuya dini karıştırıyorsun sen de.

Profesyonel trol bence. Yazılarını beğenerek okuyorum. Neredeyse işlemci karşılaştırma konusuna Allah'ı karıştıracak, bu kadarını yapabilmek yaratıcılık gerektiriyor.

Doğadaki her soru cevabı hak eder ama dipnot ve istisna belirtseniz dahi "her yerini göstermek", "zevk almak" gibi ifadeler durduğunuz yeri gösterir. Bundan sonra sakin bir tartışma ve size önyargısız yaklaşılmasını bekleyemezsiniz. Siz dekolte giyenleri döner bıçağıyla kesmek istemediğinizi belirtseniz de kesmek isteyenlerin ifadelerini kullanıyorsunuz.

Tartışmayı körüklemekten başka bir şey değil bu yazdıklarınız. En iyisi kendinize saklayın.
Yeri de değil ayrıca.

Ben gerçekleri söylüyorum kafir olarak ölenler ebedi cehennemliktir araştırabilirsiniz. Birini dövme kul hakkına giriyor zaten onu da araştır. Binlerce kişi var forumda yazdıklarımıza dikkat etmemiz gerekiyor.

Hocam her konuya dini karıştırıyorsun sen de.
O da öyle yapmayı seviyor, herkes özgürdür sonuçta değil mi? Size mi kaldı insanların ne yaptığına dil uzatmak?
Profesyonel trol bence. Yazılarını beğenerek okuyorum. Neredeyse işlemci karşılaştırma konusuna Allah'ı karıştıracak, bu kadarını yapabilmek yaratıcılık gerektiriyor.
Siz diniyle cevap verenlere trol mü diyorsunuz yani? Müslümansanız nasıl kendi dininizin konuşulmasını sevmiyorsunuz anlamadım.

O da öyle yapmayı seviyor, herkes özgürdür sonuçta değil mi? Size mi kaldı insanların ne yaptığına dil uzatmak?
Allah'ın kişiler için vereceği kararın ne olacağını alimlerin bile bilmediği, bu konuda kendini Allah yerine koyup başkalarının geleceği hakkında hüküm vermesinin nasıl bir günah olduğunu bilmeyen biri kalkıp bize bunları diyorsa evet, bize düşüyor dil uzatmak.

Biri bana ilişmezse ben de ilişmem. Kalkıp biri bana iftira atıyorsa, giydiğim şey için beni aşağılıyorsa da bunun bir bedeli olması lazım...

Ben ona empati kursun diye böyle bir şey yazdım, aynısını o da bana yapmıştı.

Haşa ben Allahın aciz kuluyum. Sadece ayetle sabit olanı söyledim bu kadar. Yani demek istediğim birine küfretmek mesela kul hakkı. Diğerini ayeti okursan anlarsın kafirler ve cehennem ile ilgili.

Ben ona empati kursun diye böyle bir şey yazdım, aynısını o da bana yapmıştı.
Aranızdaki geçmiş konuyu bilmiyorum ama dediğim diğer arkadaş için zaten.

@sekerr Bak arkadaşım, şunu buraya kopyalıyorum. Burada senin yaptığın şirkin en büyük ve affı olmayan günahlardan biri olduğunu anlayıp yolundan vazgeç.

Allah’ın (cc) meşîetine kalmıştır. Dilerse bağışlar, dilerse bağışlamaz.

Şirk, İslam’ın ibadet olarak kabul ettiği bir eylemi Allah’tan (cc) başkasına yapmak ya da Allah’a (cc) ait sıfatlardan birini herhangi bir varlığa vermektir.

Şirkin birçok çeşidi vardır. Sevgide şirk (2/Bakara, 165), itaatte şirk (9/Tevbe, 31), dua ve ibadette şirk (7/A’râf, 37; 10/Yûnus, 106), yasama ve kanun koymada şirk (18/Kehf, 26; 42/Şûrâ, 21), bazı varlıkları toplumu kaynaştırmak için putlaştırma şirki (29/Ankebût, 25)...

Şüphesiz ki Allah, kendisine şirk koşulmasını bağışlamaz. Bunun (şirk) dışında kalanları dilediği için bağışlar. Kim de Allah’a şirk koşarsa, hiç şüphesiz büyük bir günahla iftirada bulunmuş olur. (4/Nîsa 48)

İnsanları yargılamak, gelecekte yanacaksın demek, haramzadesin demek kendini Allah yerine koyup onun yerine hüküm vermek demektir.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…