Bu forumda neden insanlar birbirinin dediğini anlayamıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yav abi ilgimi olmayan konuda yorumları okuyup kanser oluyorum bende müslümanım abicim azıcık araştır şunu tamam hani insanlara uyarabilirsinde adamada zorla diyemezsin şort giydin kafirsin falan Müslüman bir ülkede değiliz zaten herkes diyor müslüman müslüman adam dibimde ot çekiyor bu da beni ilgilendirmez hatta herkes istediğini yapar yediği haltı yer sadece toplum olarak saçma bulduğumuz şeyi eleştiririz o kadar onun dışında ha müslüman adam yanlış bir şey yapar onu uyarırsında her konuyu dine bağlamayın.

@Silinen üye Bir kişiye kafir, cehenneme gideceksin gibi şeyler demek Allah'a şirktir. İnsan olarak siz kim oluyorsunuz da başka insanların hükmüne karar veriyorsunuz? Bir kişi isterse şortla gezer, isterse başı açık gezer, isterse günahkar olur. Bir insan ne yapıyorsa bu Allah ile onun arasında değil mi? Sen yaratıcı ile kulu arasına girecek cürreti nereden buluyorsun?

@Silinen üye @sekerr
Bu iki hesap ya aynı kişinin ya da arkadaşsınız ve yaptığınız trollüğün çok komik olduğunu sanıyorsunuz.
Benim ip adresim bu @sekerr'de paylaşsın.
Şirke son gaz devam. Birinin kafir olup olmadığına sen karar veremezsin, Osmanlı döneminde birine bu lafı edip kadı karşısına çıksan alacağın cezadan bile haberin yok değil mi?
Zaten kimseye kafir olduğunu söylemedi.
@Silinen üye @sekerr
Bu iki hesap ya aynı kişinin ya da arkadaşsınız ve yaptığınız trollüğün çok komik olduğunu sanıyorsunuz.
Ciddi söylüyorum, trol'ün anlamını biliyor musunuz?

Ben kişisel konuşmuyorum herkesin imanını Allah bilir. Genel heryerdeki kafirler için yazıyorum. Yani üstünüze alınmayın. Diğer konuya gelirsek adam öldürmek haramdır günahtır. Ayrıca kul hakkına da giriyor. Uyarma gereği hissettim.

Bir allahın kulu da mantıklı bir şey söylemeyecek mi? 7 kişiden sadece 1'i bile mi açıklık getirmiyor? Kimse mi kendi inanışını kafirler kadar savunmayan insanlara bir şey demiyor?

Zaten kimseye kafir olduğunu söylemedi.
Bir şeyi söylemenin yeri ve zamanı vardır. Sen kalkıp şort giyen kişilerle ilgili bir konuda kafirlerle ilgili bir şey paylaşırsan bunun çekileceği konu ve özneleri bellidir. Bunu burada dersen bunun hedefindeki kişiler şort giyen ya da açık giyinen kişilerdir. Bu kadar basit. Amacın bu değilse de o zaman bunları nerelerde konuşacağınız öğrenin.

Mesela ben şu anda şort giyen biri olarak bunu üstüme alındım. Dövdüğüm eleman nasıl bana vurduruyordur diyerek bir iftira atıp günahıma girmişse bu sözü de kendime iftira ve Allah'a şirk olarak algıladım. Ne olacak? Kul hakkıma girdi şu anda diğer arkadaş. Şu anda siz Allah'ın kullarına karşı ben çok kırıldım. Kırgınlık yaratmakla ilgili ayetleri de buraya kopyalayayım isterseniz.

Ben anlamıyorum, buradaki insanların çoğu müslüman ve kendi dinlerinin kurallarını biraz bile savunmuyorlar. Bu nasıl iş?

Yine konuyu dine bağlamaya başarmışlar, adamların tüm dünyası din olmuş. Sal azcık ya, yanacağız hepimiz elbet bir gün.

Ne şort, 0 kol giyen erkek vurduruyordur (kaslarını sergiliyor işte adam, boşuna mı ter döktü) ne de diz üstü şort, askılı giyen kadın hayat kadınıdır. İnsanları kalıba sokmaktan bıkmadı bu aptallar.

Bu şekilde insanları yargılayan aptallar büyük ihtimalle karşıdakini kıskananlar oluyor ya da umutsuz vaka niteliğinde katıksız cahil oluyorlar.

Ben anlamıyorum, buradaki insanların çoğu müslüman ve kendi dinlerinin kurallarını biraz bile savunmuyorlar. Bu nasıl iş?
Kimsenin imanini sorgulamak sana dusmedi. Isine bak, ahlak bekciligi yapma. Actigin konuda melekmis gibi gostermissin kendini fakat simdi anliyoruz amacinin ne oldugunu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…