Bu halimle meslek sahibi olabilir miyim?

Autistic Boy

Kilopat
Katılım
17 Ocak 2014
Mesajlar
3.121
Makaleler
24
Çözümler
1
Merhaba. 19 Yaşındayım ve bu halimle meslek sahibi olabilir miyim? Şimdi hayati koşullarımdan, kendi durumlarımı anlatmam gerek. Çünkü maleesef işe girmek için belirli şartlar verirler hep. Garson olabilir miyim öncelikle? Bunu merak ediyorum.

Kişisel bilgilerim:
Yaş: 19
Okul durumu: Açık öğretim lisesi
Matematik seviyesi: 4. veya 5. Sınıf kadar anca.
Kilo: 97
Boy: 1.73

Genel durumum:
Depresif, sıkıntılı ancak bir işe gireceksem, o işi en iyi şekilde yaparım diyen biriyim kendime çünkü sonuçta para.
Bir işe girmeden önce, en iyi şekilde kişisel bakımıma önem veririm. Ses tonum konuştuğumda, kulağa hoş gelir. Kimisi için dublajcı sesidir. İnsanlarla efendi gibi, olgun gibi konuşmayı az-çok biliyorum. Örneğin; "Ne arzu etmiştiniz efendim/hanımefendi?" gibi. Genellikle "Selam" demek yerine, "Merhaba" demeyi daha çok severim. Bir işe kalkıştığım zaman, ne kadar yorucu olursa olsun, yaparım diyen biriyim çünkü bu işin sonucunda 1500 TL asgari bir gelir var. Genellikle biraz heyecanlı bir insanımdır. Doğduğumdan beridir hiçbir şekilde sosyal olmadım, gerçek hayatta bir arkadaş bile olmadı, hala daha yok.

Sizce asgari olsa bile, bir gelir elde etmem mümkün müdür bu halimle?
 
Garson olamazsın. Çünkü seni işe alıp gel kardeş garsonsun demez kimse. İşe alırlar almazlar değil ama ilk önce biraz tecrübe etmen gerek. Git herhangi bir yerde çalış komi olarak felan çalışırsın. Ordan tecrübe ettikten sonra daha bir yere gidip başvur. Adamlarada dersin ben şurda şu kadar süre şu işi yaptım tecrübem var demelisin.
Yoksa seni bu halde kimse işe almaz.
Ayrıca neden garsonluk ? Neden kendinizi bu kadar küçük görüyorsunuz ?
 
Seni tanımıyorum, bilmiyorum. Her gün açtığın konuları görüyorum resmen. Her seferinde bu böyle şu şöyle ben napıcam? Arkadaşım sen insan değil misin? Az kitap oku, kendine güven, kendine saygı duy, gerisi gelir. Yanlış anlama kötü bir şey söylemek değil amacım. Hayatını burada paylaşıp her şeye tavsiye arıyorsun resmen. Ya prim yapmak için ki sanmıyorum ya da sen kendini bilmiyorsun. Git aynaya bak sonra da bir şeyler için çabala! Kimse sana yardımcı olmaz çünkü sen kadar!
 
Hiç tecrübem yoktu. 6 ay komilik yaptım Big Chefs'de daha sonra garson yaptılar. Üniversite yüzünden ve ihtiyacım olan parayı topladıgım için ayrıldım. Diksiyondan çok sosyallik ve pratiklik bu mesleğin altında yatıyor.
Aynen size katılıyorum. Ama bu arkadaş sanıyorki hemen garson yapıyorlar. Önce 6 7 ay gibi bir süre belki daha fazla bu çalışana bağlıdır. Komilik yapmadan kimseyi garson yapmazlar. Yapsalarda rezil olur çıkarsın.
 
Aynen size katılıyorum. Ama bu arkadaş sanıyorki hemen garson yapıyorlar. Önce 6 7 ay gibi bir süre belki daha fazla bu çalışana bağlıdır. Komilik yapmadan kimseyi garson yapmazlar. Yapsalarda rezil olur çıkarsın.
Aynen öyle bir amelelik kısmını çekmesi lazım. Arkadaş hakkında hayırlısı olsun. Bir iş bulup sosyalleşip eline bir miktar para geçmesi iyi olucaktır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı