Bu Hayat Yapayalnız Yaşanır Mı?

Kesinlikle yaşanmaz, insan sosyal bir canlıdır. Beynin sosyallikle ilgili bir bölümü bile var. Gerek akademik başarı gerek beceriler için sosyallik şarttır. Kimse yoksa ailesiyle vakit geçirmesi bile sosyal yapar onu. Her şey arkadaşının olmaması değildir bazen.

Ben de öyle düşünüyorum. En azından bir tane olmalı. Yine de yapayalnız mutlu bir hayat sürdürebilen insanlar bana her ne kadar ilginç gelse de saygı duyulası bir özellik gerçekten.

Dediğiniz şeyler ilgimi çekti. Araştırabileceğim bir kaynak, site falan önerebilir misiniz?

Eğer söylerseniz alternatifleri duymak isterim.

Bir gün rüyamda gerçek hayatta olmamasına rağmen benim için önemli olup benden büyük umutları olan birisini hayal kırıklığına uğratıyordum. O da bana her zaman kendini savunmayıp, ucube gibi potansiyelini sınırlayıp yalnız mı yaşamayı düşünüyorsun demişti. Ben de yalnızlık arada boş hissettirse de insanlar ile takılıp yapmacık davranışlarının hissettirdiği boşluktan daha iyi, ben kendi başıma çok daha iyiyim demiştim. O günden sonra yalnızlık hakkındaki görüşüm rüyamdaki gibi oldu.
Konu güzel mantıkla açılmış, çok tartışılacak noktası var, mesela: "Böyleleri Neden Var?" Bu kısmı sadece sosyal medya ile çok sınırlandırmışsın, bir sürü farklı türden madde yazılabilirdi. Şu 3 hafta boyunca boş zamanım olmayacak eğer konuyu unutmazsam dönüp yazmayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…