Bu iki kitap arasından hangisini almalıyım?

Muas

Picopat
Son 80 liram kaldı, bu üç kitaptan birisini almak istiyorum sizce hangisini almalıyım. Ayrıca varoluşsal kriz geçiriyorum, yani benim içine az da olsa pozitiflik koymasını istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Patanjali almalısın.

Kierkegaard'ın pozitif bir bakış açısı var ama içerisindeki depresyonu, mutluluk hasretini yazdığı her bir kelimede görüyorsunuz.
Kendisiyle gelen travmalarından kaçamadığını görmek sizi de mutlu etmeyecektir, en azından Regina Olsen ile yaşadıkları bile empati kurduğunuzda oldukça acı ve katlanılmayacak şeyler. Kendisi en sevdiğim düşünürdür lakin yeri değil.

Schopenhauer'ın yalnızca bir kitabını okudum, pek hakim olduğumu söyleyemem. Ancak bildiğim kadarıyla tarzı uzlaşmacıdan çok tartışmacı. Sürekli bir karşıtlık içerisinde olduğunu sanıyorum. Bizim gibi bir arada yaşayan, daha arkadaş canlısı toplumlar içerisinde soyutlanmayı sağlayacak düşünceler belki sizi daha kötü etkileyebilir.

Patanjali almalısın.

Kierkegaard'ın pozitif bir bakış açısı var ama içerisindeki depresyonu, mutluluk hasretini yazdığı her bir kelimede görüyorsunuz.
Kendisiyle gelen travmalarından kaçamadığını görmek sizi de mutlu etmeyecektir, en azından Regina Olsen ile yaşadıkları bile empati kurduğunuzda oldukça acı ve katlanılmayacak şeyler. Kendisi en sevdiğim düşünürdür lakin yeri değil.

Schopenhauer'ın yalnızca bir kitabını okudum, pek hakim olduğumu söyleyemem. Ancak bildiğim kadarıyla tarzı uzlaşmacıdan çok tartışmacı. Sürekli bir karşıtlık içerisinde olduğunu sanıyorum. Bizim gibi bir arada yaşayan, daha arkadaş canlısı toplumlar içerisinde soyutlanmayı sağlayacak düşünceler belki sizi daha kötü etkileyebilir.

Zaten toplumdan aşırı şekilde soyutlandım, toplum artık umurumda değil.
Zaten bu kitaplara benzer kitaplar okudum(Kierkegaard ve Schopenhauer den bahsediyorum)

Genellikle hep karamsar depresif kitapları okudum, hayatın hiçliği hakkında konuşan. Patanjali içime azda olsa bir umut ekecekse onu okurum.

Hepsinden vazgeçip böyle söyledi zerdüşt aldım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı