tecnoemo
Hectopat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Konularıma mesaj yazanlar bilir ben Indider kullanmam ama takip ederim. Bir 8 gün önce çok garip yazı gördüm anladığıma göre Beta kanalına iki sürüm yayınlamışlar ama ben şu yazı bölümünde şaşırdım
Bu iki sürümde Windows 11'e yayınlanmıyor mu benim fikrimce böyle, yoksa birisi Windows 10 mı yayınlanıyor?
İkisi Windows 11 Beta kanalına yayınlanıyorsa 22621.290 olan 22H2 yeniliklerini 22622.290 olan 23H2 yeniliklerini mi sunuyor?
Yazıda ki gibi ise yani 22621.290'da yenilik yoksa sadece 21H2 varsa niye yayınlanıyor ama saçma olduğu için büyük ihtimal 22H2 yeniliklerini sunuyor diğer 23H2 yeniliklerini sunmuyor.
Sizin fikriniz nedir yazabilirsiniz detaylı bakmak isteyenler için
blogs.windows.com
Yeni konularda görüşürüz.
Bugünden itibaren, Windows Insider'ları 2019'da yaptığımıza benzer iki gruptan birine yerleştiren Beta Kanalında güncellemeler yayınlıyoruz:
Bu yaklaşım, özelliklerin varsayılan olarak kapalı olduğu güncellemeleri yayınlama yeteneğimizi doğrulamamıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, yeni özellikleri etkinleştirmenin etkisi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamızı sağlayacaktır. Bu iki gruptaki Insider'lar arasındaki geri bildirim ve kullanım verilerini karşılaştırarak, örneğin bir özelliğin güvenilirlikle ilgili sorunlara yol açıp açmadığını göreceğiz. Bu içgörüye dayanarak, yeni özelliklerin kullanıma sunulmalarını artırarak daha fazla Insider için kullanılabilir hale getirme veya bazı durumlarda hataları gidermek için bir özelliği devre dışı bırakma konusunda karar vermemize yardımcı olacaktır. Amaç, Beta Kanalında Windows Insiders ile yeni özellikler ve deneyimler denerken mümkün olan en iyi deneyimi sağlamak için karşılaştırma verilerini kullanmaktır.
- Beta Kanalındaki bir grup Insider, Windows 10 güncellemelerini bugün nasıl yayınladığımız gibi bir etkinleştirme paketi aracılığıyla kullanıma sunulan veya etkinleştirilen yeni özelliklere sahip olacak Build 22622.xxx güncellemelerini alacak.
- Beta Kanalındaki bir grup Insider, yeni özelliklerin varsayılan olarak kapalı olduğu Yapı 22621.xxx güncellemelerini alacak.
Beta Kanalındaki Insider'ların çoğu güncellemeyi otomatik olarak alacaktır (Derleme 22622.xxx). Bunları kullanıma sunmayı ve geri bildirimleri izlemeyi ve daha fazla Insider'a göndermeden önce nasıl geldiklerini görmeyi planladığımızdan, tüm özelliklerin bu güncellemeyle hemen açılmayacağını unutmamak önemlidir.
Beta Kanalındaki Insider'ların hangi güncellemeyi alacaklarını seçmek isteyeceklerinin farkındayız. Yeni özelliklerin varsayılan olarak kapalı olduğu (Derleme 22621.xxxx) gruba dahil olan kullanıcılar, güncellemeleri kontrol edebilir ve özelliklerin kullanıma sunulduğu güncellemeyi yüklemeyi seçebilir (Derleme 22622.xxx).
Etkinleştirme paketini kullanmaya geçişin bir parçası olarak, daha önce kendilerine sunulan bazı Insider kullanıcıları bu özelliklerin kaybolduğunu görebilir. Bu size olursa, ne olur ne olmaz etkinleştirme paketini yükleyin; kısa süre içinde geri döneceklerdir. Bunun ideal olmadığının farkındayız ve ön izleme deneyimlerinde kesintiyi en aza indirmek için ileriye dönük olarak kullanıma sunmalarımızı en iyi şekilde nasıl ayarlayacağımızı öğreniyoruz.
Bu yaklaşım yalnızca Beta Kanalı için kullanılmaktadır ve nihai özellik sunumları için herhangi bir değişiklik veya planın göstergesi değildir. Etkinleştirme paketi, özelliklerin varsayılan olarak kapalı olduğu güncellemeye sahip cihazlardan farklılaşmayı kolaylaştırmak için yeni özelliklerin kullanıma sunulduğu ve etkinleştirildiği güncellemenin yapı numarasını yapay olarak artırır. Windows Insiders ile denediğimiz özellikler hazır olduklarında gönderilecek ve Beta Kanalında denediğimiz her özellik genel müşterilere gönderilmeyecek.
Bugün Windows 11 Insider Preview Build 22621.290 ve Build 22622.290'ı (KB5014959) Beta Kanalında yayınlıyoruz.
- Derleme 2262 2.290 = Yeni özellikler kullanıma sunuluyor.
- Yapı 22621.290 = Varsayılan olarak yeni özellikler kapalı.
Bu iki sürümde Windows 11'e yayınlanmıyor mu benim fikrimce böyle, yoksa birisi Windows 10 mı yayınlanıyor?
İkisi Windows 11 Beta kanalına yayınlanıyorsa 22621.290 olan 22H2 yeniliklerini 22622.290 olan 23H2 yeniliklerini mi sunuyor?
Yazıda ki gibi ise yani 22621.290'da yenilik yoksa sadece 21H2 varsa niye yayınlanıyor ama saçma olduğu için büyük ihtimal 22H2 yeniliklerini sunuyor diğer 23H2 yeniliklerini sunmuyor.
Sizin fikriniz nedir yazabilirsiniz detaylı bakmak isteyenler için

Announcing Windows 11 Insider Preview Build 22621.290 and 22622.290
Hello Windows Insiders, Starting today, we are releasing updates to the Beta Channel that put Windows Insiders into one of two groups similar to what we did