Bu Muhabbet Kuşunun cinsi nedir?

MayCrasH

Zettapat
Sosyal Tayfı
Katılım
9 Ekim 2015
Mesajlar
12.741
Çözümler
610
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ablamlara ait bu kuşun cinsiyeti nedir?

IMG_20210517_085600.jpg
IMG_20210517_085550.jpg
 
Erkek bir kuş sanırım. Size bir öneri vermek isterim. Eğer ablanız kuşu evcilleştirmek istemiyorsa aynalı oyuncak kalabilir ama eğer kendine alıştırmak istiyorsa ayna kötü olur. Bir de tünekleri göremedim. Tüneklerin plastik tünek olmaması gerek. Ayaklarına mantar vb. zarar veriyor.
 
Hocam bu sorunun çözümü yaşa da bağlı gibi. Çünkü hayvanın kuyruk kısmı da sarkmaya başlamış. Bu da dişiliğe delalettir.

Aslında doğru söylüyor ama burundan yola çıkarsak kesin erkek sonucuna ulaşabiliriz Yavru kaç aylık acaba keşke daha detaylı bilgi verseymiş konu sahibi arkadaş
@SALOOWEN anlamadım neye gülüyorsun çok biliyorsan sende fikirlerini sunabilirsin?
Dişi diyenler herhalde kuş bile görmedi, ceresi pembe veya mavi olursa erkektir beyaz veya kahverengi(leşmiş) ise dişidir. Dilerseniz 20'ye yakın kaynaktan kanıt gösterebilirim.

Edit: Ceresinde yeni fark ettim, çok hafif bir beyazlık var. Çok çok düşük bir ihtimalle dişi de olabilir.

Bu arada kuşunuz yavru, petshop bile yeni almış olabilir. Çünkü erkek kuşlarda büyüdükçe pembe olan ceresi maviye dönüyor, benim kuşlarıma da olmuştu. Övünmek gibi olmasın ama bilgiliyim, 6 tane kuş baktım şu ana kadar.

Bende 5 tane besledim 3-4 tane yavru aldım ama çoğunu sahiplendirdik ailece. Fakat dayımın büyük bir kafesi var içinde 100-150 tane muhabbet kuşuna yakın kuş var 148 tanede yuvalık var. Yaklaşık 2 yıl dayımla bakımları olsun her şeylerini yaptık
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı