Bu şekilde İngilizce öğrenebilir miyim?

Öğrenilebilir ama belli bir yere kadar. Yabancı dil öğrenmenin en iyi yolu sürekli konuşarak pratik yapmak bence.
doğru tespit hocam ama belli bi yere kadar değil gine bir sınırı var fakat baya bir öğrenme şansı var yatkın birşekilde yaparsa mobil uygulamalardan kurs gibi 5 dakikalık çalışmalar yaparsa B2 seviyelerine rahat gelir bence

Öğrenilebilir ama belli bir yere kadar. Yabancı dil öğrenmenin en iyi yolu sürekli konuşarak pratik yapmak bence.
tabi aynı zamanda kendine program yapması lazım günde 5 dakikayla zor öğrenir günde yarım saat iyi olur yeni başlayanların baymaması için yada sıkılmaması
 
hocam yanlız arkadaş oyunlardan flimlerden öğrenebilirmiyim diye sordu yani kurs veya kitap istememişti diye biliyorum :D ?
Kursa gidebilirim belki yazdığı için alternatif ve daha ucuz bir yöntem olarak benim de kullandığım yolu önerdim. :D ?
 
Zamanında bolca çeviri yapan biri (ve bir İngilizce öğretmeni) olarak diyebilirim ki kelime ve cümlelerin belkemiğini oluşturan kalıpları öğrenmek için çok güzel bir yöntem çeviri yapmak. Oyun ve dizi gibi kaynaklar biraz daha eğlenceye dönük oldukları için dil öğrenme kısmına odaklanman zor olabilir. Çeviri yaparken aynı kelime ve kalıplarla defalarca kez karşılaşman ve bol bol sözlük kullanman çok işini görecektir.

Konuşma ve dinleme gibi skillerini geliştirmek içinse exposure, yani maruz kalmaya ihtiyacın var. Bunu da eğer doğrudan birileriyle sağlayamıyorsan bu konuda işini görecek podcastler var Youtube ve Spotify'da, onları dinleyebilirsin.
 
Olayın aslı bence konuşma pratiği ki yabancı insanlarla konuştuğunu söylüyorsun bu çok güzel ama sadece konuşmaya abanma gramer ve kelime bilgisini de beraberinde götürmeye çalış. Ben ortaokulda konuşma etkinliklerinde konuşa konuşa hem topluluk önünde konuşma korkumu yendim hem de ortalama bir ingilizceye sahip oldum fakat grameri ve kelime bilgimi hiç ilerletmediğim için şimdi zorlanmaya başlıyorum.
 
Gramer noktasında yardımcı olamayabilirim ben de sorun çekiyorum. Kelime bilgisi konusunda ise 2 yöntemim var:

1- Google Akademik'ten (Google scholar olarak da geçer.) Makale bulun ve önce kelimeleri tek tek çevirin. Cümle bittikten sonra cümleyi komple çevirin ve anlamlarını analiz edin. Cümle içinde ne anlama gelmiş, konumu neymiş kelimenin vs vs.

2- benim de takip ettiğim bir kurgu var adı SCP foundation. Bilim-kurgu / korku kategorisinde hikayeler yazıyorlar. Orada yazılan yazıları İngilizce'den aynı şekilde çevirebilirsiniz. Çoğu zaman akademik bir dil kullandıkları için çok işinize yarayabilir.
 
Kız arkadaş bul kendine. En hızlı ve iyi öğrenim şeklidir. Tecrübe ile sabittir. 3 ay Japon kız arkadaşım oldu İngilizce öğrenmeye gittiğim kuzey Amerika'da, 3 ay sonunda baktım İngilizce değil, Japonca konuşmaya başladım! Dedim yanlış yapıyorum ve Canada'lı kız arkadaş edindim ve İngilizce öğrendim. En etkili ve hızlısı sanırım ama tabii ki kişiye göre değişir.
 
Hocam zamanında yaşadığım yer dolayısıyla Amerikalılar ile hep İngilizce konuşan birisi olarak söylüyorum ki; kelime bilmek, cümle kurmak, fiileri vs. bilmek hiç hiç hiç önemli değil. Eğer ki karşındaki kişi ile rahatça, özgüvenli bir şekilde konuşabiliyorsan gerisi boş. En zor kısım kelime öğrenmek değil, konuşmaktır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı