Bu sorulardaki semboller ne ifade ediyor?

Sevimsizilker

Kilopat
Merhaba, mühendislik okuyorum ve bilgisayar programlama dersi hocası bu çalışma sorularına verdi; fakat sorun şu ki, bunlara benzer bir tane bile örnek çözmedik ders boyunca, hatta büyük Pi sembolü olan soru bile çözmedik. Bu semboller böyle yan yanayken ne anlam ifade ediyor bilmiyorum, büyük Pi matematikte ne anlam ifade ediyor onu da bilmiyorum.

Hoca çok umursamaz bir hoca, soruları çözmeye 15 saniye süre verip geçiyor, anlaşılıp anlaşılmamasına önem vermiyor. Sadece anlatıp geçiyor. Ben de bundan dolayı YouTube'da bulduğum kaynakları da izliyorum; fakat hiç böyle bilgisayar programlama soruları göremedim.

Screenshot 2024-11-08 002506.png

Peki bu şekilde yan yana olunca ne ifade ediyorlar benim bu değerleri ayrı ayrı mı hesaplamam gerekiyor yoksa birinin çarpımı diğerinin alt sınırı olup ona göre mi işlem yapmam gerekiyor? Çünkü bunların üçlüleri de var yolladığı bazı sorularda.

Nested loop yapacaksin iste yanyana oldugunda. Outer loop limitleri sembolun limitasyonuna gore, ne sekilde toplam degere ulasacagin sembole gore ( toplam, carpim vs ) , icerideki function da bu sembollerin uygulandigi en sagdaki fonksiyona gore ( ki bu fonksiyon iterasyondan bagimsiz da olabilir, bazi sorularda oyle )

Kod:
for x in range(1,20)
    for y in range (1,20)
        function(x,y)

Bir de toplam carpim ifadeleri lise konusu degil mi? Bilmeden nasil muhendislik kazandin?

Bir de toplam carpim ifadeleri lise konusu degil mi? Bilmeden nasil muhendislik kazandin?
Müfredatta epey kırpmışlar diye hocalar muhtemelen ya öğretmiyorlar, yada yüzeysel anlatıp geçiyorlar anladığım kadarıyla. Sırf bu kadar kırptılar diye sınavda çıkmıyor bile olabilir. Ama var normalde.

Müfredatta epey kırpmışlar diye hocalar muhtemelen ya öğretmiyorlar, yada yüzeysel anlatıp geçiyorlar anladığım kadarıyla. Sırf bu kadar kırptılar diye sınavda çıkmıyor bile olabilir. Ama var normalde.

O halde bunun kodunun yazilabilmesi icin tekrar geri donup toplam ve carpim sembolu calismasi gerekecek arkadasin. Ilgincmis hakkaten.

O halde bunun kodunun yazilabilmesi icin tekrar geri donup toplam ve carpim sembolu calismasi gerekecek arkadasin. Ilgincmis hakkaten.
Sürekli limitin, elinizi kaldırmadan çizebildiğiniz limit diye anlatılan bir müfredat olduğu için şaşırmıyorum artık. Toplam sembolünü gösteriyorlar sadece lisede ve onu da çok yüzeysel geçiyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı