Bu tarz edit nasıl yapılır?

TuranV12

Hectopat
Katılım
5 Ocak 2021
Mesajlar
139
Yer
Baku / Azərbaycan
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba bugün bir edit gördüm çok beğendim. Deneyim dedim fakat denediğim ve düşündüğüm gibi kolay olmadı. Edit'de evleri falan silip geri getiriyor. Sadece bunu yapması beni zorladı ve araştırdım bayağı bulamadım. Bunun nasıl yapılacağını veya hangi araçla yapabilirim?
Not: Editi yapan da ben de Adobe After Effects kullanıyoruz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Konudan bağımsız, bu videoları yapan arkadaş ae'de çok tecrübeli değil gibi görünüyor ve 2 milyon izlenme almış, Bu arkadaştan çok daha iyi şeyler yapabileceğimi düşünüyorum ama bu kadar izlenmeyi nasıl alıyor? tiktok algoritması ile mi ilgili yoksa takipçileri mi çok fazla paylaşıyor ? Oyunla da alakası var sanırım.
 
Konudan bağımsız, bu videoları yapan arkadaş AE'de çok tecrübeli değil gibi görünüyor ve 2 milyon izlenme almış, bu arkadaştan çok daha iyi şeyler yapabileceğimi düşünüyorum ama bu kadar izlenmeyi nasıl alıyor? TikTok algoritması ile mi ilgili yoksa takipçileri mi çok fazla paylaşıyor? Oyunla da alakası var sanırım.

Normalde 100-300k arası izlenirken, bu olayı yaptıkdan sonra 2.5m+ izlenmiş. Yani video patlamış. Keşfete bayağı çıktı yani, benim ve çoğu tanıdığım önünede çıktı bu video. TikTok algoritması çok gariptir, çoğu zaman boş şeyler izlenir ama bence hakketmiş.
 
Gördüğüm kadarıyla evler silindiğinde görüntü sabit kalıyor bunu basitçe yapmak için Adobe Photoshop kullanmıştır. Tüm evleri tek tek fotoğraftan kesip her birinin çıktısını alıp ardından kesilen kısımları Photoshop´ta bulunan içeriğe uygun doldurma aracıyla doldurmuşa benziyor. Bu görüntüyü kesilen yere koyup ardından aldığı ev çıktılarını yukarıdan getirip yerlerine koymuşa benziyor. Bunun yanında videoda yavaşlatma ve shake dediğimiz sallanma efektleri ile ışık patlamaları mevcut.
 
Yaratıcıymış beğendim, sorunun cevabına gelecek olursak:

Evleri tek tek Photoshoptan kesip siliyor. Çıkardığı evlerin her birini farklı farklı PNG olarak kaydediyor. Sonra da Premire, After Effects, Vegas artık hangisi varsa elinde atıyor oraya. Tepede kadraj dışıyken bir key frame, yerde istediği yere gelince bir keyframe, motion bluru da basıyor. Hop oldu sana ev gökten iniyor.

Basit ama yaratıcı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı