Çözüldü Bu uyarının sebebi nedir?

• Konuyu başlatan 64502
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 3.197
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

64502

Kilopat
Makaleler
5
Bugün 12:47'de "Yazım kurallarına uymayan mesaj." gerekçesi ile 1 puanlık bir uyarı aldım ama mesajımda bir düzenlenme yapılmadı ve ben bir yanlış göremedim. Yanlışı göremediğim ve uyarı mesajında belirtilmediği için merak ediyorum, kesinlikle amacım isyan etmek değil, yanlışımı öğrenmek için açıyorum bu konuyu. @M3ric moderatör verdi galiba, onun fotoğrafını gördüm bildirimde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba, fark ettiklerimi hemen listeliyorum:

listelediğim de > listelediğimde
(fatih cad.) > (Fatih Cad.)
bulunduğu gördüm > bulunduğunu gördüm
+ Bir yerde nokta konulmalı ve yeni cümleye başlanmalıydı.
+ Soru işaretinden önce boşluk bırakılmış, bırakılmamalıydı.

Uzun lafın kısası, verilmesi gerekenden daha az uyarı verildi ve ceza uygulandı. Ayrıca, bu konunuzun başlığında da soru işaretinden sonra boşluk bırakmıştınız; uyarı verildi lakin ceza uygulanmadı.

İyi akşamlar dilerim.
Bu duruma benim de canım sıkılıyor. Hata nerede? Yani ceza vermenin amacı doğru yola sokmak, bilgilendirmek değil ise nedir? Bir uyarı ceza vs. veriliyorsa, nedeni açıklanmalı. Bazı moderatörler yapıyor, bazısı yapmıyor sanırım.

"Gereksiz mesaj."
"Konuyla ilgisi olmayan mesaj atmayın."
"Uygunsuz gif kullanımı."

Neye göre gereksiz, neye göre ilgisiz. Bir standardı yok ki bunun. Bana göre gerekli ki yazmışım. Hayatımda gördüğüm en saçma ceza ya da uyarı. Benim bir mesajıma bakıp uyarı, ceza alabiliyorum. Forumda yüzlerce değil, binlerce var. Bu durumda ben de raporluyorum. O zaman da rapor sistemini meşgul etmeyin diye uyarı veriyorlar.

Gif konusuna gelince. 👌 Şimdi bu ifade uygunsuz olabilir bazı durumlarda. Ki ben açık seçik bir gif de paylaşmam. Neyse.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hata yapmışsın ki vermişler. Siz mesajın son düzenlenmiş halini görüyorsunuz. Sonra hata nerede deyip ağlıyorsunuz. Hatayı kendinde ara.

Artı -1 Eksi
Hata yapmışsın ki vermişler. Siz mesajın son düzenlenmiş halini görüyorsunuz. Sonra hata nerede deyip ağlıyorsunuz. Hatayı kendinde ara.
Hata yaptıysa açıklama kısmında yazar. Önce nasıl bir üslupla konuşacağınızı öğrenin. Ağlamak ne demek?

Uzun lafın kısası, verilmesi gerekenden daha az uyarı verildi ve ceza uygulandı. Ayrıca, bu konunuzun başlığında da soru işaretinden sonra boşluk bırakmıştınız; uyarı verildi lakin ceza uygulanmadı.

İyi akşamlar dilerim.

Çözüm
Hata yapmışsın ki vermişler. Siz mesajın son düzenlenmiş halini görüyorsunuz. Sonra hata nerde diyip ağlıyorsunuz. Hatayı kendinde ara.
Üslubuna dikkat et. Burda uyarıyı yargılamak için açmadım ben konuyu, neyi yanlış yapmışım öğrenip kendimi geliştireyim diye açtım. Hatayı görebilsem buraya konu açıp sormazdım.

Uzun lafın kısası, verilmesi gerekenden daha az uyarı verildi ve ceza uygulandı. Ayrıca bu konunuzun başlığında da soru işaretinden sonra boşluk bırakmıştınız; uyarı verildi lakin ceza uygulanmadı.

İyi akşamlar dilerim.
Çok teşekkürler hocam minettarım.

Hocam mesaj düzenlenince alt tarafta moderatör tarafından düzenlendi yazmıyor mu?
İlk 5 dakika içinde düzenlerse gözükmüyor.

İlk 5 dakika içinde düzenlerse gözükmüyor.
Tamam hocam teşekkürler.

Son zamanlarda öyle konular onaylanıyor, öyle hatalar es geçiliyor ki, o an şans size gülmüş, hatanız farkedilmiş ve ceza almışsınız. Moderatörlerin kalitesinde inanılmaz bir düşüş görüyorum, akla hayale gelmeyecek hatalar yapılıyor. Ha eleştiri de kabul etmiyor arkadaşlar. Basıyorlar hemen cezayı, "gereksiz mesaj" ceza nedenleri de, yersen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı