Çözüldü Bu uyarının sebebi nedir?

• Konuyu başlatan 64502
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 3.213
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

64502

Kilopat
Makaleler
5
Bugün 12:47'de "Yazım kurallarına uymayan mesaj." gerekçesi ile 1 puanlık bir uyarı aldım ama mesajımda bir düzenlenme yapılmadı ve ben bir yanlış göremedim. Yanlışı göremediğim ve uyarı mesajında belirtilmediği için merak ediyorum, kesinlikle amacım isyan etmek değil, yanlışımı öğrenmek için açıyorum bu konuyu. @M3ric moderatör verdi galiba, onun fotoğrafını gördüm bildirimde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba, fark ettiklerimi hemen listeliyorum:

listelediğim de > listelediğimde
(fatih cad.) > (Fatih Cad.)
bulunduğu gördüm > bulunduğunu gördüm
+ Bir yerde nokta konulmalı ve yeni cümleye başlanmalıydı.
+ Soru işaretinden önce boşluk bırakılmış, bırakılmamalıydı.

Uzun lafın kısası, verilmesi gerekenden daha az uyarı verildi ve ceza uygulandı. Ayrıca, bu konunuzun başlığında da soru işaretinden sonra boşluk bırakmıştınız; uyarı verildi lakin ceza uygulanmadı.

İyi akşamlar dilerim.
Konu dışı bölümünde düzeltme. 0 puanlık uyarı.

Screenshot_9.png

Bugün 12:47'de "Yazım kurallarına uymayan mesaj." gerekçesi ile 1 puanlık bir uyarı aldım ama mesajımda bir düzenlenme yapılmadı ve ben bir yanlış göremedim. Yanlışı göremediğim ve uyarı mesajında belirtilmediği için merak ediyorum, kesinlikle amacım isyan etmek değil, yanlışımı öğrenmek için açıyorum bu konuyu. @M3ric moderatör verdi galiba, onun fotoğrafını gördüm bildirimde.
Metnin orijinal halini ekte veriyorum. Bu metinde imla hatasi olmadigini ve haksiz yere ceza verildigini dusunuyorsaniz bence temel egitiminizde oldukca buyuk eksiklikler var. Bence egitiminizi tekrar edin. Halk Egitim'in bu konuda kurslari var.

Dosya Ekleri

• SS.png
    SS.png
    42,9 KB · Görüntüleme: 60
Metnin orijinal halini ekte veriyorum. Bu metinde imla hatasi olmadigini ve haksiz yere ceza verildigini dusunuyorsaniz bence temel egitiminizde oldukca buyuk eksiklikler var. Bence egitiminizi tekrar edin. Halk Egitim'in bu konuda kurslari var.
Yok hocam, aksine haklı olduğunuzu düşündüğümden yanlışımı öğrenmek için açmıştım bu konuyu. Fakat eğitimim hakkında yazdıklarınız üzdü beni. Şahsen Türkçemin o kadar kötü olduğunu düşünmüyorum. Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Bilinen bir dershanenin Türkiye geneli olan denemesinin Türkçe kısmında 40 soruda 38 doğru 2 yanlış yapmışlığım var. Tabii yanlışlarım olabilir ama böyle düşünmeseydiniz keşke.

Yok hocam aksine haklı olduğunuzu düşündüğümden yanlışımı öğrenmek için açmıştım bu konuyu. Fakat eğitimim hakkında yazdıklarınız üzdü beni. Şahsen Türkçemin o kadar kötü olduğunu düşünmüyorum. Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Bilinen bir dershanenin Türkiye geneli olan denemesinin Türkçe kısmında 40 soruda 38 doğru 2 yanlış yapmışlığım var. Tabi yanlışlarım olabilir ama böyle düşünmeseydiniz keşke.
Bu mesajinizda da hata var. "Tabi" degil tabii. +1 puan ceza. Bence o kadar guvenmeyin Turkcenize. Ben matematik bolumu mezunu olarak bu kadar hata gorebiliyorsam eksiklikler var demektir. Dersaneler paralarini aldigi surece kucuk hatalari gormezden geliyor.

Not1 : Sosyalde Turkce karakter kullanilmamasi hata olarak kabul edilmiyor. Ayni sekilde kullanicilarda Turkce karakter kullanmadiklari icin uyari almiyorlar. Bu konuda rapor acmayin.
Not2 : "dersane" degil "dershane" olacak diye surekli rapor acacak arkadaslar icin ekleme yapayim. OSYM Baskani Prof. Dr. Ali DEMIR dersane diyor. Sanirim ne sizin ne bizim onun soylediginin uzerine soz soyleme gibi bir luksu yok .Kaynak : Anadolu Ajansi.

Son düzenleme:
Türkçeme o kadar güvendiğim falan yok. Bu konuyu da yaptığım yanlışı öğrenmek adına gayet güzel bir üslup ile açmıştım. Dersaneye gittiğimi söylemedim. Tanınan bir dersanenin Türkiye genelinde yaptığı denemedeki sonucumu paylaştım ki kimse girmek için 15 TL verdiğim bir sınavda beni babasının hayrına kayırmaz. Eksiklerim olabileceğini "Tabii yanlışlarım olabilir" şeklinde yanıt verdiğiniz mesajda belirtmiştim zaten. Samimi yaklaşarak yanlışımı öğrenmeye çalıştığım bir konudan haksız yere ceza verildiğini düşündüğümü çıkartıp, benim temel eğitimimi yargılıyorsanız sizin de okuduğunuzu anlama konusunda eksikleriniz var demektir. Sevgiler.

@M3ric
Sizin göreviniz üyelere doğruyu, yanlışı göstermektir. Elcros, ceza aldığı mesajındaki hatalarını bilmediği için sormak istemiş ve öğrendi. Artık bu hatalara düşeceğini sanmıyorum. Bir üye olarak sizin tepkinizi fazla buluyorum, çok agresifsiniz.
haksiz yere ceza verildigini
Konuda böyle bir iddia da bulunmamış. İyi akşamlar.

@M3ric
Sizin göreviniz üyelere doğruyu, yanlışı göstermektir. Elcros, ceza aldığı mesajındaki hatalarını bilmediği için sormak istemiş ve öğrendi. Artık bu hatalara düşeceğini sanmıyorum. Bir üye olarak sizin tepkinizi fazla buluyorum, çok agresifsiniz.

Konuda böyle bir iddaa'da bulunmamış. İyi akşamlar.
Basligi okuyun, okumadiniz sanirim. "iddaa'da" yazilmaz, iddiada yazilir.

Uzun yillardir yabancilarla calisirim. Hatalarinin kendilerine iletilmesinden hic gocunmazlar. Halk Egitim devlete bagli resmi bir egitim kurumudur. Eger dil konusunda eksikliginiz varsa, yazdiginiz metindeki hatayi dahi farketmiyorsaniz ogrenmeniz icin boyle bir oneride bulunmam da gayet normal. Bizim halk disinda hatasi gosterilince alinan baska insan da tanimadim. Agresif olma konusuna gelince, yazdigim hakaret ya da itham degil. Bilmiyorsaniz suradan, ustelik devletin resmi kurumundan egitim alabilirsiniz demek ne zamandir agresiflik? Hepiniz okula gitmiyor musunuz? Bir konuyu bilmiyorsaniz, o konuda egitim veren kuruma basvuracaksiniz. Bu kadar basit. Hatalarinizi duzeltmek icin ucretsiz yardim ediyoruz, yine de yaranamiyoruz.

Son düzenleme:
Peki hocam çok haklısınız. Başlıkta kesinlikle haksız yere ceza aldığımı vurgulamışım (!). Kusuruma bakmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı