Bu Video Ne Kadar Gerçek

Tamamiyle saçmalık. Deprem sonrası elektrik kesintisiyle yıldızların belirginleşmesi çok doğal bir fenomen. Hatta şöyle ki:

1994'te bir depremin ardından Los Angeles'ta büyük bir elektrik kesintisi yaşanır. Ardından 911'e "gökyüzünde acayip ışıklar var" şeklinde ihbarlar gelmeye başlar. İnsanların "garip ışıklar" diye korktukları şey saman yolundan başka bir şey değildir.

Buna basitçe ışık kirliliği denir. Şehir ışıklarının yaptığı kirlilik sonucu yıldızların yani doğal ışıklarımızın görülememesi.
Yani aslında size fazla gelen o yıldızlar hep oradaydı. Sadece siz kirlilik yüzünden göremezdiniz. Fotoğrafçıların da saman yolunu fotoğraflamak için ıssız bölgelere gitmesinin sebebi budur.
Araştırmak isteyenler için Seeing in the Dark . Astronomy Topics . Light Pollution | PBS

17 Ağustos depremini yaşamış biriyim. O gece deprem sırası ve biraz öncesinde yerin altından uğultular geliyordu. Bu tektonik plakaların hareketi ve sürüklenmesi yüzünden çıkan bir sesti. Fakat bazı kişiler cehennemin bazı kişilerde evliyaların bizim için dua ettiğini söylediler. Hepsi hurafe bunların. Enkazın altında açlıktan ve özellikle susuzluktan halüsilasyonlar görüyordu insanlar. Herkes farklı farklı şeyler anlatıyorlardı. İşte yeşil sarıklı bir amca gelmiş su ve ekmek vermiş korkmamasını söylemiş. O amca su vereceğine çekip çıkaramamış mı demezler mi adama hiç.

O gece farklı olan tek şey aşırı yıldızlı bir gökyüzüydü. Fakat heryerde elektrikler gitmiş ve kör karanlık vardı. Bence yıldızlar çok değildi sadece daha parlak görünüyordu. Yıldızlara bakıp meleklerin geldiğini söyleyenler bile vardı. Yapmayınız lütfen azıcık mantık lütfen.

@painkiller Aynen oldukça saçma. Peki bu özellikle Anadolu coğrafyasında ismi seyid mi desem, türbe mi desem, mezarlık mı tam olarak adı ne bilmiyorum ama bazı insanlar mesela yakın çevremde de var bu gibi yerlerde belli günlerde yerden ateş yandığı söyleniyor bu olaylar nasıl oluyor hiç anlam veremiyorum hurafe diyeceğim ama çok sayıda fazla kişi bunu dile getiriyor ayni zamanda görünmez varlıklarla ilgili söylentilerde fazla.

@painkiller Aynen oldukça saçma. Peki bu özellikle Anadolu coğrafyasında ismi seyid mi desem, türbe mi desem, mezarlık mı tam olarak adı ne bilmiyorum ama bazı insanlar mesela yakın çevremde de var bu gibi yerlerde belli günlerde yerden ateş yandığı söyleniyor bu olaylar nasıl oluyor hiç anlam veremiyorum hurafe diyeceğim ama çok sayıda fazla kişi bunu dile getiriyor ayni zamanda görünmez varlıklarla ilgili söylentilerde fazla.
Bunların kaynağının iran Bölgesindeki doğalgaz rezervleri olduğu söyleniyor. Zerdüştlerin "Sönmeyen Ateş"i de bununla alakalı. Yerin altındaki doğalgazın yeryüzüne sızmasıyla oluşuyor. Bunu keşfeden insanlar da ateşin doğaüstü bir güç tarafından söndürülmediğini zannediyor ve ateşi daha da körüklüyor. Sonra etrafına mabetler kuruluyor ve tamamıyla yeni bir din oluşuyor. Tabi bu sadece bir tahmin. Kanıtlanmış bir gerçek değil. Yine de kulağa özü ateş olan tanrı Ahura Mazda'dan mantıklı geliyor.

@BERWAR ya o biraz tuhaf bir olay. Mesela Rusya'da veya o coğrafyada bir yer var. Cehennem çukuru galiba ismi. Hiç durmadan yanan derin bir çukurmuş. Fakat yanan şey yıllar sonra yeraltındaki metan gazı olduğu ortaya çıktı. Seslerinde yanmadan kaynaklı genleşmeler olduğu. Görünmez varlıklar... görünmez işte göremiyoruz ki:) Paranormal olaylar ve görüntüleri var evet ama benim başıma da gelmediği için bilemiyorum doğru mu değil mi. Ama bir arkadaşımın çok güzel bir lafı var. "Ben bugüne kadar nazar değen Japon veya cin çarpmış bir budist hiç görmedim" diye. Yani biz şüpheye düşüyoruz diye geliyorsa başımıza inanmayana neden gelmiyor hiç diye soruyor insan kendine. Ayrıca karabasan gelmesini de bilim insanları uyku apnesi gibi basit bir olay olduğunu açıkladılar.

Anadolu coğrafyası çok fazla kültürden etkilendiği için hikaye çok maalesef. Yani Sümer, Hitit, Arap, Türk, Asur, Babil... neredeyse bütün kültürlerin etkileri var bu coğrafyada. Hatta Nemrut Dağı'na tapılıyordu bir dönem. Tanrı katı diye.

Ayın kıpkırmızı olması, denizin fokurdaması, topraktan duman çıkması, yer altından şimşek sesi gibi gürül gürül sesler gelmesi, gökyüzünde ışık, yıldızlar vs. de benim tanıdıklarımın kendi gözümle gördüm dedikleri.

@painkiller O konuda haklısın lakin bu diyen aşırı yakın akrabalarim da var işin içinde. Bilgili insanlar değil bunlari diyen ama çok fazla sayıda kişi bunu dile getiriyor düğün oynadiklarini, zurna ve davul seslerinin geldiklerini söylüyorlar. Şahsen benim de doğrudan rastladığım bir olay değil.

Dediğin gibi diğer coğrafyalarda hiç böyle durumlar yok ama. Aklim karışmaya devam ediyor nasil bir iş ben de çözemedim. Karabasanin nedeni dediğin gibi çok basit.

@BERWAR ben sana en basitinden şöyle bir şey söyliyeyim. Eğer ikimiz anadoluda ucra topraklara gitsek orada aklına ne gelirse anlatsak emin ol peygamberliğimizi ilan ederiz:) Hiç de zorlanmayız ve ciddiyim gülme sakın:) Cehalet dediğimiz zehir böyle bir şey işte. Akrabalarından bahsetmiyorum sakın yanlış anlama genelleme yapıyorum burada. Babam emekli asker benim. Akıncı'da oturmuştuk bir dönem. Orada da Ankara Savaşı'nda ölen Osmanlı askerlerinin ruhlarının geldiği söylenirdi. Yani yalan olmasın dışarda sabahladığımız da oldu, gece geç saatte boş araziden geçtiğimiz de oldu ama bir şeyle karşılaşmadık biz hiç. Aradığımızdan da değil yani arkadaş ortamı eğlenip geziyorduk sadece lojman ortamı. Ha bir kere tilki kovaladı o sayılır mı bilmem:)

@Napster Yıldızlarda ne gördün?

Gökyüzünde inanılmaz fazla yıldız vardı. Gün ağarana kadar sürekli yıldız kaydı. Şehir genelinde elektrik kesintisi sebebiyle daha belirgin olmuş olabilir diye düşünüyordum fakat bunca sene o kadar göktaşı yağmuru izlemek için açık havada medeniyetten uzakta arazilere gittim elektriğin olmadığı, öylesine denk gelmedim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı