Bu yıl mezuna bırakmak mantıklı mı?

Anlayışlı bir ailen varsa ve gerçekten çalışırım diyorsan bırak. Eğer ailen anlayışlı değilse üstündeki beklentileri atıp rahatça çalışmak için bir bölüm yazabilirsin ama bu sefer seneye girdiğin zaman OBP puanın kırılacak, ondan sonraki seneye girersen zaman kaybı olacak.

Yani, ailen başına kakmayacaksa bırak. Bence tek önemli kriter bu.
Ailen mental olarak seni çökertirse çoban da olsan derece yapamazsın. 😁 O yüzden bu kadar önemli.

Bence meslekte olunca her türlü bırakılır. Anadolu lisesine göre bile öğretmen kalitesi bile hissediliyor, zaten haftada en az 20-25 saat atölyedesin staj zamanı haftanın 3 günü vs. Dediğiniz zaman Anadolu'daki adamla yarışamazsınız. Kendinizi test etmek ve sınav heyecanını atmak açısından bir kere sınava girin. Muhtemelen çıkmaz en azından heyecanı atarsınız sonraki sınav için.

mesela ben çalışsam da anlayamadığım için işe gircem staj bitince zaten 1 ay var
Sistem böyle işliyor hocam bu yıl matamatik görmüyoruz mesela
Anlayışlı bir ailen varsa ve gerçekten çalışırım diyorsan bırak. Eğer ailen anlayışlı değilse üstündeki beklentileri atıp rahatça çalışmak için bir bölüm yazabilirsin ama bu sefer seneye girdiğin zaman OBP puanın kırılacak, ondan sonraki seneye girersen zaman kaybı olacak.

Yani, ailen başına kakmayacaksa bırak. Bence tek önemli kriter bu.
Bu yıl deneme amaçlı giriceğim tercih yapmayacağım hocam seneye obp puan kırılmıyor diye biliyorum. Ailem kolay kolay karışmaz yani işimin ortasında gelip rahatsız etmiyorlar aile konusunda problem olucağını pek sanmıyorum he belki babam işe girmeyi zorlayabilir ama ikna edersem sorunu çözerim

Ders çalışacak ortamınız varmış tavsiye ederim iradenizi koruduğunuz sürece her gün ders boşlayıp dışarıya çıkmadığınız sürece iyi ki mezuna bırakmışım dersiniz.

yukarıdaki arkadaşa katılıyorum rahat bi ortam derken bende aileden kastediyordum
Anladım hocam aile konusunda problem yok benim için.

Ailen mental olarak seni çökertirse çoban da olsan derece yapamazsın. 😁 O yüzden bu kadar önemli.
Katılıyorum hocam.
Bence meslekte olunca her türlü bırakılır. Anadolu lisesine göre bile öğretmen kalitesi bile hissediliyor, zaten haftada en az 20-25 saat atölyedesin staj zamanı haftanın 3 günü vs. Dediğiniz zaman Anadolu'daki adamla yarışamazsınız. Kendinizi test etmek ve sınav heyecanını atmak açısından bir kere sınava girin. Muhtemelen çıkmaz en azından heyecanı atarsınız sonraki sınav için.
Kesinikle öyle hocam bu yıl deneme amaçlı gireceğim bakalım hiç yoktan ortamı görmüş olurum. Zaten meslek hocaları pek doğru düzgün anlatmıyor Edebiyat, yabancı dil belki ayda bir kaç defa işlemişizdir

bölümüm olarak bilişim bölümü okuyorum atölyedeki hocalar eski çağda yaşıyorlar anlattığı şeyler hiçbirşey yaramıyor. Bide günlük motivasyon verip günü kapatıyorlar

Meslek lisesi ve staj zımbırtısı gerçekten çok sinir bozucu. Millet harıl harıl ders çalışırken işe gidip vakit öldürmek...

Bende ilk başlarda çok çırpındım belki kazanırım yaparım diye hatta AYT matematik kitabı bile bitirdim ama en sonunda olmayacağını farkına varıp seneye tekrar denemem gerketiğini anladım.Meslek liseli olmak gerçekten çok dezeavantajlı duruma düşüyor sınavda.Trdeki saçma sapan eğitim sistemi yüzünden göz göre göre mezuna kalıyoruz.

Mezuna kalmak en mantıklısı olacaktır senin adına.

Sistem böyle işliyor hocam bu yıl matamatik görmüyoruz mesela

Bu yıl deneme amaçlı giriceğim tercih yapmayacağım hocam seneye obp puan kırılmıyor diye biliyorum. Ailem kolay kolay karışmaz yani işimin ortasında gelip rahatsız etmiyorlar aile konusunda problem olucağını pek sanmıyorum he belki babam işe girmeyi zorlayabilir ama ikna edersem sorunu çözerim

Anladım hocam aile konusunda problem yok benim için.

Katılıyorum hocam.

Kesinikle öyle hocam bu yıl deneme amaçlı gireceğim bakalım hiç yoktan ortamı görmüş olurum. Zaten meslek hocaları pek doğru düzgün anlatmıyor Edebiyat, yabancı dil belki ayda bir kaç defa işlemişizdir

bölümüm olarak bilişim bölümü okuyorum atölyedeki hocalar eski çağda yaşıyorlar anlattığı şeyler hiçbirşey yaramıyor. Bide günlük motivasyon verip günü kapatıyorlar
Bende aynı durumu yaşıyorum, istediğim puan olmazsa mezuna bırakıcam staj şu bu derken çalışılmıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı