Bu zamanda dişçiye gitmek

Metehan4402

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, çektirdiğim röntgen sonucunda dişlerimin durumunun çok iyi olmadığını öğrendim. Doktor bir an önce bana dişlerimi özel hastanede yaptırmamı söyledi. Özel bir dişçide yaptırmak şu an mantıklı mı? Ayrıca doktor 3 tane kanal tedavisi kesin dedi. Kanal tedavisi tecrübesi olan arkadaşlarım sıkıntılı bir işlem mi değil mi gibi bilgiler verirse çok güzel olur. İşlem hakkında hiçbir bilgim yok. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Kanal tedavisi dişteki zarar gören sinirlerin temizlenmesidir. Çürük, sinirlere kadar inmiş demek ki kanal tedavisi istiyorlar. Tedavi yapılırken ağzını uyuşturuyorlar çok çok az şey hissedersin yani. Uyuşturduktan sonrada dişi gerekli yerlerden açıp sinire iniyorlar ve zarar görmüş ağrı yapan sinirleri alıyorlar. Daha sonra da dolgu yapıp kapatıyorlar. İşlem bittikten sonra 1 hafta kadar biraz garip hissedersin sonra normale dönersin. Çürüğe göre değişir ama sıkıntılı bir işlem değil. Devlet hastahanesinde iyi bir doktor bulursan ona git bence özele gerek yok. Bende 3 defa yaptırdım bu tedaviyi.

Kanal tedavisi dişteki zarar gören sinirlerin temizlenmesidir. Çürük, sinirlere kadar inmiş demek ki kanal tedavisi istiyorlar. Tedavi yapılırken ağzını uyuşturuyorlar çok çok az şey hissedersin yani. Uyuşturduktan sonrada dişi gerekli yerlerden açıp sinire iniyorlar ve zarar görmüş ağrı yapan sinirleri alıyorlar. Daha sonra da dolgu yapıp kapatıyorlar. İşlem bittikten sonra 1 hafta kadar biraz garip hissedersin sonra normale dönersin. Çürüğe göre değişir ama sıkıntılı bir işlem değil. Devlet hastahanesinde iyi bir doktor bulursan ona git bence özele gerek yok. Bende 3 defa yaptırdım bu tedaviyi.

Devlet hastaneleri işlem yapmıyor.

Sadece özel yerler ve devletin acil yerleri açık. Paran varsa çok aksatmadan tedbirlerini alıp git. Ama bekletirim dersen düzenli olarak dişlerini fırçala ve şu sürecin bitmesini bekle.

Sadece özel yerler ve devletin acil yerleri açık. Paran varsa çok aksatmadan tedbirlerini alıp git. Ama bekletirim dersen düzenli olarak dişlerini fırçala ve şu sürecin bitmesini bekle.

Sizce 3 tane kanal tedavisi ve dolgu tahmini ne kadar tutacaktır? Devlet ve özel doktoru durumu iyi değil kaybedebilirsin dediler ama bu zamana kadar bir sorunda yaşamadım dişlerim ile ilgili.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı