Bütçe Dostu GTX 1050 Ti Gelmeyecek mi ?

Comple

Hectopat
Daha fazla  
Yurtta öğrenci olduğum için mecburen laptop gerekiyor. Ve de yeni nesilde bence 1050 Ti çok güzel bir kart olmuş. Yani 700 lira gibi bir fiyata çok güzel performans alınaniliyor. Ve 1050'den sadece 150 200 lira fazla. Şimdi benim sormak istediğim soru şu; niye oyun bilgisayarlarında i7 takıntısı var. Yani hele bir önceki nesilde felaketti. 950M'de de 6700HQ 980M'de de. Mehh yani. Şimdi de sorun devam ediyor. Ya 1080 gibi bir karta taktığın 7700HQ'yu sen nasıl benim bütçe dostu planladığım 1050 ve Ti versiyona takarsın. Şimdilerde yavaş yavaş i5 görülmeye başlandı ama çok az. Ve asıl sorum da şuydu; niye 1050'nin 200 300 lira üzerinse Ti versiyonuna sahip olamıyoruz. Sizce bu nesilde es mi geçilecek yoksa sürülmesine zaman var mı ? Yorumlarınızı bilgilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Katılmıyorum şuanda kullanmakta olduğum cihaz MSI, ekran kartı olarak 3gb GTX 1060 ile geliyor ve işlemci olarak i5 6300hq içeriyor.Sanırım mantığı işlemciden kısıp SSD ve RAM ilavesi yapmış zira 1TB+256GB SSD ve 16GB DDR4 RAM mevcut.Demek istediğim düşük işlemci kullanılabiliyor.

Katılmıyorum şuanda kullanmakta olduğum cihaz MSI, ekran kartı olarak 3gb GTX 1060 ile geliyor ve işlemci olarak i5 6300hq içeriyor.Sanırım mantığı işlemciden kısıp SSD ve RAM ilavesi yapmış zira 1TB+256GB SSD ve 16GB DDR4 RAM mevcut.Demek istediğim düşük işlemci kullanılabiliyor.

Hocam ben de onu diyorum. Düşük işlemci elbette ki kullanılabilir. Kaldı ki 7300 de düşük bir işlemci değil. Benim demek istediğim bu mümkünken üreticiler bunu niye tercih etmiyor. Ya da ürün gamı çok az. Dediğiniz modelin ülkemizde satıldığını sanmıyorum. Nerden aldığınızı ve fiyatını söyleyebilir misiniz ?

Laptop taki işlemci ile masaüstündeki işlemci aynı performansı vermiyor maalesef.
Tam olarak vermiyor evet ama yine de çok yakınlar. Ki aynısı ekran kartları için de geçerli her nekadar 10 serisinde bu azalmış olsa da. Ama neresinden bakarsanız bakın; 1080 mobil ekran kartına taktığın 7700HQ işlemciyi 1050 mobil ekran kartında kullanmak ne kadar mantıklı ya da ne kadar oyuncu çıkarları gözönüne alınmış.

Şimdi biraz araştırma yaptım ancak bulamadım Türkiye'de sanırım burada satışı yok ben Amazon'dan aldım ücreti de 1100 Euroydu aldığımda 4270 TL civarına geliyor.Cihazın tam adı MSI GP62MVR 6RF

Şimdi biraz araştırma yaptım ancak bulamadım Türkiye'de sanırım burada satışı yok ben Amazon'dan aldım ücreti de 1100 Euroydu aldığımda 4270 TL civarına geliyor.Cihazın tam adı MSI GP62MVR 6RF

Evet çünkü uzun süredir araştırıyorum mutlaka görürdüm. Amazon tabii çok iyi bir çözüm ama maalesef taksitle almayı düşündüğüm için bana hitap etmiyor. Yani demiyim demiyim diyorum da enflasyon ve ulusal paranın değeri en çok bizim ülkemizde sorunken ısrarla sadece pahallı modelleri getirilmesi çok ilginç. Ben o fiyata MSİ 1050Tİ bulsam öpüp başıma koyucam. SSD falan da istemem :D

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı