Mkardes1903
Megapat
Daha fazla
Merhaba, bu alan için MacOS daha iyi bildiğim kadarıyla. Niçin Windows'a geçmek istiyorsunuz?Herkese merhabalar. Televizyon dizilerinin görsel efekt işlerini yapıyorum. Genelde After Effects üzerinde çalışıyorum. 3D üzerine de çalışmalara başlamayı düşünüyorum. Bütçe sıkıntım yok. Uzun zamandır Mac Studio kullanıyorum ve Windows sisteme geçmeyi düşünüyorum. Bu yüzden de donanım konusunda acemiyim. Bilmeden gereksiz uçuk bir sistem toplamak istemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Aslında net bir cevabım yok. Belki M2 Ultra Mac Studio'da alabilirim ama o paraya topladığım Windows sistemden de aynı verimi alırsam Windows'un özgürlüğünden de faydalanırım diye düşünüyorum. Oyun, programlar vs.Merhaba, bu alan için MacOS daha iyi bildiğim kadarıyla. Niçin Windows'a geçmek istiyorsunuz?
Hocam oyun için iyi ama render için kötü.Aslında net bir cevabım yok. Belki M2 Ultra Mac Studio'da alabilirim ama o paraya topladığım Windows sistemden de aynı verimi alırsam Windows'un özgürlüğünden de faydalanırım diye düşünüyorum. Oyun, programlar vs.
Sistemi tam yük altında günlerce çalıştırdığınız oluyor mu?Aslında net bir cevabım yok. Belki M2 Ultra Mac Studio'da alabilirim ama o paraya topladığım Windows sistemden de aynı verimi alırsam Windows'un özgürlüğünden de faydalanırım diye düşünüyorum. Oyun, programlar vs.
Herkese merhaba. Televizyon dizilerinin görsel efekt işlerini yapıyorum. Genelde After Effects üzerinde çalışıyorum. 3D üzerine de çalışmalara başlamayı düşünüyorum. Bütçe sıkıntım yok. Uzun zamandır Mac Studio kullanıyorum ve Windows sisteme geçmeyi düşünüyorum. Bu yüzden de donanım konusunda acemiyim. Bilmeden gereksiz uçuk bir sistem toplamak istemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Hayır, maksimum 12 saat aralıksız çalışırım. Onda da sürekli render işim yok. Program altında çalışırım, toplu rendara bırakırım o da en fazla 1 saat sürer. Plan bazlı çalışıyorum çünkü. Ortalama 5-10 saniye planlar. Çok uzun videolar değil. Bazen de uzaktan çalışmak için bilgisayarı açık bırakırım, 1-2 gün boşta açık kalıyor. Çok ağır işim yok. Benim amacım mask, rotoscope, önizleme tarzı işlemlerde hızımı arttırmak. Önümüzdeki sene iş yüküm artabilir bu yüzden önden yatırım yapmayı planlıyorum.Sistemi tam yük altında günlerce çalıştırdığınız oluyor mu?
Şimdi 2 durum var.Hayır, maksimum 12 saat aralıksız çalışırım. Onda da sürekli render işim yok. Program altında çalışırım, toplu rendara bırakırım o da en fazla 1 saat sürer. Plan bazlı çalışıyorum çünkü. Ortalama 5-10 saniye planlar. Çok uzun videolar değil. Bazen de uzaktan çalışmak için bilgisayarı açık bırakırım, 1-2 gün boşta açık kalıyor. Çok ağır işim yok. Benim amacım mask, rotoscope, önizleme tarzı işlemlerde hızımı arttırmak. Önümüzdeki sene iş yüküm artabilir bu yüzden önden yatırım yapmayı planlıyorum.
Çok teşekkürler. Acelem yok. Karar aşamasındayım zaten. MacOs sistemi yıllardır sorunsuz kullanıyorum. Donanım ve yazılım tarafında üzmedi hiç. Saydığınız problemler MacOs'tan geçen biri için can sıkıcı olabilir. Mavi ekran görmeyeli uzun zaman olduŞimdi 2 durum var.
1- i9 14900k'da bazı problemler var.
2- Sıvı soğutucu konusunda da uzun süre yük altında kalınca tıkanmalar oluyor. Sıvıların geç ısınıp geç soğumasından kaynaklanıyor.
Seçimlerimizi bu 2 etmen etkiliyor. Bana biraz süre verin. Size güzel bir sistem bakayım.
Bu durum işlemcinin gücünden kaynaklanıyor. Intel bu çıtayı o kadar yükseltti ki işlemciyi soğutmak sorun haline geldi. Aslında AMD'nin düşük güç tüketimi ile başardıkları göz önünde bulundurulduğunda işlemcinin güçlü olması ile aşırı ısınması doğru orantılı diyemeyiz. Intel tek çekirdek konusunda iyi olmasa yanından geçilmez.Çok teşekkürler. Acelem yok. Karar aşamasındayım zaten. MacOs sistemi yıllardır sorunsuz kullanıyorum. Donanım ve yazılım tarafında üzmedi hiç. Saydığınız problemler MacOs'tan geçen biri için can sıkıcı olabilir. Mavi ekran görmeyeli uzun zaman oldu