Bütçesiz kasa toplama çabası

Bütçe
650₺

M.furkanelb

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba parasal olarak çöküntüdeyim😅 o yüzden sadece ders dinleyebileceğim arada da HD film izlesem yeter edasıyla bir kasa toplamaya çalıştım.
Bu konularla ilk defa bu süreçte tanıştım cahilliğimi görmezden gelin.

Yaptığım şeyleri yazıp size fikir danışmak istedim.

Öncelikle bir tanıdıktan eski bir PC kasası aldım içindeki DDR2 anakartı söktüm.
Yerine ikinci el 400₺'ye.

760GM-P23 (FX) MSI marka​

Bir anakart aldım bu anakartın üzerinde 4 GB RAM (1333)MHz takılıydı artı.

AMD FX X6 6300 soket AM3+ 3.5GHz 14MB önbellek 95W 32nm işlemci​

Bulunmakta.
Bunu taktım yine eski anakartın üzerinde olan.

Gigantic 512MB Memory on board and PCI-e-2.0 supported!​

ASUS marka ekran kartını bu anakarta bağladım.

Son olarak da elimde bulunan 250GB 7200RPM HDD yerine Windows'u bir SSD'ye kurmak istediğim için 250₺'ye SanDisk marka 240GB(530 MB) SSD satın aldım gelmesini bekliyorum. SATA portum 2 olduğu için tam bir performans alamayacağımı biliyorum ama HDD'ye oranla yine de hız farkı yaratır mı?
Bu sistem hata verir mi ve son olarak ekran kartı fansız bilgisayarı açar açmaz orta düzey bir sıcaklığa ulaştı bu normal mi?
PSU (400W) Max.
RAM 2x2 4 (1333MHz)
240GB SanDisk SSD.
512 MB eah slient ASUS ekran kartı.
FX 6300 6 Core işlemci.
MSI DDR3 anakart.
Bu bileşenler ile basit işlerimi halledip YouTube netfilix vs gibi yerler de donmadan kullanım yapabilir miyim?
Wi-Fi için TP-Link Wi-Fi anteni aldım(150Mbps)

Video izlemek ve ders dinlemek için işlemcinin dahili ekran kartı varsa o yetecektir diye düşünüyorum. Bütçeniz az, SSD almanıza gerek yoktu. HDD daha ucuz. Hız oluşturur ama internette pek fark olacağını sanmam. Çünkü o internet bağlantına bağlı.

İşlemcin bayağı iyi gibi sanki pek bilmiyorum modelleri ama benimkinden iyi sanırsam. 6 çekirdeğe falan gerek yoktu. 650 TL'ye bunları nasıl topladınız?

B

Video izlemek ve ders dinlemek için işlemcinin dahili ekran kartı varsa o yetecektir diye düşünüyorum. Bütçeniz az, SSD almanıza gerek yoktu. HDD daha ucuz. Hız oluşturur ama internette pek fark olacağını sanmam. Çünkü o internet bağlantına bağlı.

İşlemcin bayağı iyi gibi sanki pek bilmiyorum modelleri ama benimkinden iyi sanırsam. 6 çekirdeğe falan gerek yoktu. 650 TL'ye bunları nasıl topladınız?

Suriyelinin birisi satıyordu piyasadan uyguna incelediğim kadarıyla bir sorunu yoktu ama umarım uzun kullanımda arızalı çıkmaz henüz yüklemeleri yapıp açamadım SSD'yi bekliyorum ya şey olarak düşündüm SSD'lerin ömrü 5-10 yıl arasıymış en azından ömrü bitincede verilerimi depoladığım bir saklama alanı gibi kullanırım hem de açılış kapanış hızlı olur dedim
SSD'nin modeli ne?
Sandisk

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı