Bütün 3D TV'lerde gözlükle Dual Play yapılabilir. Neden bunu özellik diye yazıyorlar ki?

Ekins

Kilopat
Katılım
11 Eylül 2014
Mesajlar
116
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 12650H - RTX 4070 Mobile - 16GB DDR5 - 1TB SSD
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Bizim eski bir 3D LG TV var. Dual Play(ikili oyuncu) özelliği falan yok. Altlı üstlü veya sağlı sollu ekranı bölen oyunlarda 3D modunu açınca görüntüyü üst üste bindiriyor ya. 2 adet gözlüğün camlarını çıkartıp tek bir gözlükte iki adet sol cam, diğer tek bir gözlükte de 2 adet sağ cam olacak şekilde taktım ve bakan kişi sadece kendi tarafını görebiliyor. Buraya kadar tamam. Bu yöntem eski zaten, bayadır var.

Şimdi gelelim "BAKIIN BİZDE DUAL PLAY VAR" yazan TV'lere. Ben şimdi bu üstteki olayı biliyorum ya. Sanmıştım ki Dual Play özelliği olan TV'lerde gözlükte herhangi bir oynama yapmadan bir görüntünün yarısını bir gözlüğe, diğer yarsını başka bir gözlüğe aktarılması sağlanıyor. Ama öyle değilmiş. Arkadaşla yeni 4K Philips TV inceliyoruz evde, Dual Play özelliği varmış. Açtık bir oyun, Dual Play i de aktif yaptım. İki görüntü 3D'deki gibi üst üste bindi ama hiç bir şey olmadı. Karman çorban görüyoruz. Aradık firmayı, onun özel gözlüğü var ondan almanız lazım dedi. Ben de uyandım, tamam sağ olun dedim kapattım. Gittim benim özel yaptığım pasif gözlükleri aldım, denedik oldu. Büyük ihtimalle onların satacağı gözlükler de aynı mantıkla hazırlanmış. Bre o zaman ne diye Dual Play diye bir özellik koyuyorsun. Normal 3D modunda da aynı işlem yapılıyor zaten. Siz ne diyorsunuz bu konuya? Ben anlam veremedim.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı