Bütün Ryzen işlemcilerde PBO var mı?

İsmail Evece

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Ryzen 9 7900 'e PBO var ve Ryzen 9 7900X seviyesine geliyor açıldığı zaman. Ama Ryzen 9 7900X'te PBO var mı? Ve eğer Ryzen 9 7900X te PBO varsa ve açıldığı zaman ne kadar performans artışı sağlayabilir?(Ryzen 9 7900 de PBO açılında en az %10 performans artışı var bildiğim kadarıyla.)

Son düzenleme:
PBO var

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video da adam testler yapmış tabii çok güçlü olduğu için iyi soğutma vs testler yapmak gerekiyor.
Voltaj ayarları falan ince iş yani. Bilmiyorum ne için kullanacaksınız ama.

PBO var

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video da adam testler yapmış tabii çok güçlü olduğu için iyi soğutma vs testler yapmak gerekiyor.
Voltaj ayarları falan ince iş yani. Bilmiyorum ne için kullanacaksınız ama.

Kayda değer bir performans farkı göremedim açıkçası. Ben sadece X olmayan işlemcilerde var sanıyordum.

Kayda değer bir performans farkı göremedim açıkçası. Ben sadece X olmayan işlemcilerde var sanıyordum.

Yani o kadar sıcaklıkla mücadele etmek zor bence. Bilmiyorum zaten bu kadar para verebilen biri o.c yi pek ne yapsın :D taş gibi işlemci %10larla uğraşmak böyle bir işlemci de fantezi veya merak için olsa gerek.

5600 de adam uğraşıp yapınca adam oyunda vs bunu hissediyor da bu işlemci de hissedebileceği bir şey olmaz bence. Sentetik test yarışması vs :D

Yani o kadar sıcaklıkla mücadele etmek zor bence. Bilmiyorum zaten bu kadar para verebilen biri o.c yi pek ne yapsın :D taş gibi işlemci %10larla uğraşmak böyle bir işlemci de fantezi veya merak için olsa gerek.
Hocam açıkçası ben 2. el bir Ryzen 9 7900 almak istiyordum çünkü 2. el 7900x yok. Bende 7900 almayı planlıyordum sonra baktım güç sınır vs. bir şeyler varmış ve bu PBO yu açınca bir baktım işlemci ryzen 9 7900x seviyesine geliyor. PBO ryzen 9 7900 için bence çok önemli. Ryzen 9 7900x için gereksiz olabilir çünkü pek bir artık göremiyorsun (bildiğim kadarıyla) fakat 7900 için bir nimet bence.

Hocam açıkçası ben 2. el bir Ryzen 9 7900 almak istiyordum çünkü 2. el 7900X yok. Bende 7900 almayı planlıyordum sonra baktım güç sınır vs. bir şeyler varmış ve bu PBO'yu açınca bir baktım işlemci Ryzen 9 7900X seviyesine geliyor. PBO Ryzen 9 7900 için bence çok önemli. Ryzen 9 7900X için gereksiz olabilir çünkü pek bir artık göremiyorsun (bildiğim kadarıyla) fakat 7900 için bir nimet bence.

Siz iyi bir soğutma alın ve anakart beslemesi VRM soğutucuları olan bir anakart olursa sorun yaşamazsınız ince ayar yaparsınız.

Siz iyi bir soğutma alın ve anakart beslemesi VRM soğutucuları olan bir anakart olursa sorun yaşamazsınız ince ayar yaparsınız.
B650 Asus tuf gibi bir anakart PBO için sizce fazlasıyla yeterli mi yoksa tomahawk gibi seviyelere mi çıkmam lazım sizce?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı