Büyük Hadron Çarpıştırıcısı yeniden çalıştırılıyor!

Yine şehir efsaneleri var konuda. :D 2 tip kara delik olduğu tahmin ediliyor, bunlardan ilki bizim fiziksel olarak gözlemleyebildiğimiz galaktik tipteki karadelikler. Diğeri ise var olabileceği "tahmin edilen" kuantum ölçekli mikro kara delikler. Var oldukları kanıtlansa ve deneylerde denk gelinse bile gözlem ve yeni hipotezler dışında bir etkisi olamayacak.

Çalışmalar sırasında böyle bir şey olsa da kuantum ölçeğinde ve çok kısa süreli olacak bir şeyden ibaret. Varlığı bırakın teoriyi, sadece bir hipotez durumunda olan bir konu bu.
 
Son düzenleme:
Yine şehir efsaneleri var konuda. :D 2 tip kara delik olduğu tahmin ediliyor, bunlardan ilki bizim fiziksel olarak gözlemleyebildiğimiz tipteki karadelikler. Diğeri ise var olabileceği "tahmin edilen" kuantum ölçekli mikro kara delikler.

Çalışmalar sırasında böyle bir şeye denk gelinse bile kuantum ölçeğinde ve çok kısa süreli olacak bir şeyden ibaret. Varlığı bırakın teoriyi, sadece bir hipotez durumunda olan bir konu bu.
CERN yetkilileri, bir kara delik oluşsa bile mikroskobik ölçeklerde ortaya çıkacağından saniyenin çok küçük kesirleri içinde “Hawking ışınımı” denen süreçle kütlesini yitirip yok olacağı görüşünü savunmuştu.
 
Kara delik fazla problem değil - birisi UAC Mars üssüyle bağlantı kurabilirse işte o zaman nane mojito.
 

Geri
Yukarı