Büyüyünce aile ile anlaşmak neden zorlaşıyor?

Ailesiyle anlaşabilen var mı?
Büyüdükçe neyin ne olduğunu öğrendiğimiz için, ufkumuz genişlediği için bazı şeylere tahammülümüz kalmayabiliyor.
Ayrıca Türkiye'de mutlu bir aile tablosuna pek inanmıyorum ben.
En azından maddi olarak çok rahat bir aile değilseniz, illa bazı şeylerde sorun çıkıyordur.
Ben anlaşabiliyorum.

Gerçek manada büyümekten bahsediyorsan ailen o yaşa gelmene rağmen hala korumacı davranıyor sende artık yetişkin bir birey olduğun için bunları kaldıramıyorsun. İşten geç geliyorsun veya arkadaşlarınla gece buluşuyorsun eve geldiğinde sorguluyorlar nerdeydin diye yetişkin bir bireyin de zoruna gidiyor. Veya hafta sonu iş yokken geç kalkmak istiyorsun ama ailen izin vermiyor sen tek haftasonunu istediğin gibi yaşayamıyorsun. Eğer çalışmıyorsan veya üniversite öğrencisi filansan maddi sıkıntılar çıkıyor. Para harcamana karışıyorlar, sorguluyorlar doğal olarak kişide kendi parasını kazanmadığı için aile ile münakaşaya giriyor tabi. Bunun gibi daha bir çok neden var.

Ha senin büyümekten kastın ergenlikse ordaki kavganın tek açıklaması var ergenlik.😂

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı