Büyüyünce ne olacaksınız?

Herkes de yazılım mühendisi olmak istiyor sırf bilgisayarda oyun oynuyor diye. Bilgisayara ilgin var mı diyorum "Var oyun oynuyorum işte." diyor çoğu. Eğer güzel bir üniversiteden mezun olmayacaksanız boşuna mühendislik okumayın. Gerçi 1 bölüm Python dersi izleyen adamın kendine yazılımcı dediği bir ülkede yaşıyoruz orası da ayrı...

Herkes de yazılım mühendisi olmak istiyor sırf bilgisayarda oyun oynuyor diye. Bilgisayara ilgin var mı diyorum var oyun oynuyom işte diyor çoğu. Eğer güzel bir üniversiteden mezun olmayacaksanız boşuna mühendislik okumayın. Gerçi 1 bölüm Python dersi izleyen adamın kendine yazılımcı dediği bir ülkede yaşıyoruz orası da ayrı...
Forumdakilerin geneli bu konuda ciddidir hocam.

Forumdakilerin geneli bu konuda ciddidir hocam.
Hocam forumda yazılım mühendisi olmak istiyorum diyenlerin çoğu daha hayatın gerçekleriyle karşılaşamamış insanlar. ODTÜ'ye İTÜ'ye girmeyi çok basit sanıp bir de mühendis olduğu an para içinde yüzeceklerini sanıyorlar. Çoğu yazılım mühendisi olma konusunda ciddi iken yazılım mühendisinin ne olduğu hakkında hiçbir fikri olmayan insanlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı