Büyüyünce ne olacaksınız?

Hadi meslek hayalleri.
Küçükken pilot olma hayali kurardım. Günümüzde ise uçakları sadece simülasyonlarda kullanıyorum. Büyüdükçe hayatın kötü tarafıyla yüzleşiyorsunuz. Bu da hedeflerinizi, hayatlarınızı etkiliyor doğal olarak.

Herkes de yazılım mühendisi olmak istiyor sırf bilgisayarda oyun oynuyor diye. Bilgisayara ilgin var mı diyorum "Var oyun oynuyorum işte." diyor çoğu. Eğer güzel bir üniversiteden mezun olmayacaksanız boşuna mühendislik okumayın. Gerçi 1 bölüm Python dersi izleyen adamın kendine yazılımcı dediği bir ülkede yaşıyoruz orası da ayrı...

Forumdakilerin geneli bu konuda ciddidir hocam.

Forumdakilerin geneli bu konuda ciddidir hocam.
Hocam forumda yazılım mühendisi olmak istiyorum diyenlerin çoğu daha hayatın gerçekleriyle karşılaşamamış insanlar. ODTÜ'ye İTÜ'ye girmeyi çok basit sanıp bir de mühendis olduğu an para içinde yüzeceklerini sanıyorlar. Çoğu yazılım mühendisi olma konusunda ciddi iken yazılım mühendisinin ne olduğu hakkında hiçbir fikri olmayan insanlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…