Çözüldü "buff/cache" fazla RAM kullanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

thegears

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bu free komutunu yazdığımda çıkan 'buff/cache' nedir ve nasıl azaltabilirim? Çünkü 2GB'lara kadar çıkıyor ve bana RAM kalmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@thegears
Swap (takas) alanını arttırın. 4 GB RAM kullandığınıza göre 8 GB swap alanı kullanmayı deneyin.

Buff/cache her zaman, kullanılmayan RAM'in hepsini kullanır. RAM kullanmaya başladığınız anda silinir.
Yani buff/cache kullanımının fazla olması boşta olan RAM miktarını azaltmaz.

4GB RAM'e sahipsiniz, kasması normal. SSD'niz olduğuna göre daha fazla swap (takas) alanı oluşturmayı deneyebilirsiniz. Ben sahip olduğum RAM miktarının en az iki katı kadar swap oluşturuyorum.

Intel(R) Core(TM) i3-3110M CPU @ 2.40GHz. Ekran kartım dahili. 4 GB RAM.
Sisteminize göre yavaş çalışması normal gibi geldi.

4GB RAM'e sahipsiniz, kasması normal. SSD'niz olduğuna göre daha fazla swap (takas) alanı oluşturmayı deneyebilirsiniz. Ben sahip olduğum RAM miktarının en az iki katı kadar swap oluşturuyorum.

Sisteminize göre yavaş çalışması normal gibi geldi.
Ama Windows'ta bu kadar kasmıyordu ya da buff/cache'in az olduğu linux dağıtımlarında da aynı şekilde kasmıyordu.

@thegears
Swap (takas) alanını arttırın. 4 GB RAM kullandığınıza göre 8 GB swap alanı kullanmayı deneyin.

Buff/cache her zaman, kullanılmayan RAM'in hepsini kullanır. RAM kullanmaya başladığınız anda silinir.

Çözüm
@thegears

Tamam teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı