Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Merhaba, internetimde yükleme buffer bloat sorunu var. İndirme gecikmem stabilken yükleme gecikmem ne yazık ki öyle değil. Türk Telekom fiber kullanıyorum. Vestel dwg 9000 verdikleri modemi kullanıyorum. Modem değiştiremiyorum ne yazık ki. Bu gecikme sorununu nasıl düzeltebilirim?
Openwrt destekli router alabilirsiniz, ikinci elde fiyatı 500 liraya rahat bulabileceğiniz mi router 4a var. sqm ve qos ile iki değeri de düşürebilirsiniz. benim download'ım düşük olduğumdan sadece upload latency'mi düşürüyor download 80ms upload 2-3 civarı. ancak indirme ve yükleme hızınızı %10-20 oranında azaltmanız gerekiyor bunu yapabilmek için.
Qos açmak yeterli oluyor genelde 100-200 mbps hızlarda. 1000mbpsde isslerin verdiği routerlar yetmiyor genelde, kendiniz değiştirmeyecekseniz routerı yapacak pek bir şey olmuyor.