Bufferbloat çözümü nedir?

erenrxx

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, TurkNet kullanıyorum 1000/1000 internet alıyorum fakat buffferbloat sitesinde sürekli a alıyorum ve Bufferbloat sorunu çıkıyor. QoS'dan 700.000'e sabitleyip packet lenght seçiyorum fakat gene aynı sorunu alıyorum. Çözümü var mıdır? Modem modelim:

VMG3625-T50b​

Dosya Ekleri

• png1.png
    png1.png
    32,9 KB · Görüntüleme: 58
  • png2.png
    png2.png
    22,5 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, TurkNet kullanıyorum 1000/1000 internet alıyorum fakat buffferbloat sitesinde sürekli a alıyorum ve Bufferbloat sorunu çıkıyor. QoS'dan 700.000'e sabitleyip packet lenght seçiyorum fakat gene aynı sorunu alıyorum. Çözümü var mıdır? Modem modelim:

VMG3625-T50b​

Eğer teste A alıyorsanız herhangi bir sorun yok. Bufferbloat yaşamıyorsunuz şayet A çıkıyor ise.

Eğer teste a alıyorsanız herhangi bir sorun yok. Bufferbloat yaşamıyorsunuz şayet a çıkıyor ise.

A alıyorum fakat Bufferbloat sorunu gözüküyor a+ olması gerekiyor bekleyin sonuçları paylaşacağım.

Eğer teste A alıyorsanız herhangi bir sorun yok. Bufferbloat yaşamıyorsunuz şayet A çıkıyor ise.

Dosya Ekleri

• png3.png
    png3.png
    207,7 KB · Görüntüleme: 66
A alıyorum fakat Bufferbloat sorunu gözüküyor a+ olması gerekiyor bekleyin sonuçları paylaşacağım.
Oyunlarda aldığınız ping değeri nedir? Fazla bir etkisi olmaması lazım. Download +11 ms etki ediyor sadece.

Birde benim aldığım değerlere bakın. TR Server'ı olan herhangi bir FPS oyununda bile arada pingim artıyor. CS'nin Polonya sunucularına bağlanırken yaşadığım çileyi saymıyorum bile.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250109-012720.jpg
    Screenshot_20250109-012720.jpg
    77,2 KB · Görüntüleme: 67
Oyunlarda aldığınız ping değeri nedir? Fazla bir etkisi olmaması lazım. Download +11 ms etki ediyor sadece.

Bir de benim aldığım değerlere bakın. TR Server'ı olan herhangi bir FPS oyununda bile arada pingim artıyor. CS'nin Polonya sunucularına bağlanırken yaşadığım çileyi saymıyorum bile.

Çok bir oyun oynamıyorum aslında
Ama LoL'de 1-2 arası
CS'yi bilmiyorum bakmadım açıkçası.
PUBG de 37-46 arası oluyor.

Çok bir oyun oynamıyorum aslında
Ama LoL'de 1-2 arası
CS'yi bilmiyorum bakmadım açıkçası.
PUBG de 37-46 arası oluyor.
Gayet iyi değerler hocam. Takmayın kafanıza bence. CS en fazla 60 olsun diyelim. Yine de iyi bir değer ki o kadar fazla değildir. 35-50 arası gidip geliyordur.

ya o kadar kafaya taktim ki her şeyi win 10 ltsc bile kurdum :)
Boşa takıyorsun konuyu hortlatıcam ama yüksek hız değerlerinde bufferbloat testlerinin yada intelliqos ayarlarının önemi yok. 50 Mbps de kullanıyordum Keenetic modemde VDSL alt yapıda 100 Mbps şuan kapattım, çok daha iyi PUBG de ping dalgalanmıyor hiç, gecikme olarak da çok seri hissettiriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı