Bufferbloat sonucu nasıl?

Xanteus

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, sonuçlarım aşağıda.
Mordhau oynarken 90-100msleri görüyorum normalde 60-70 maximum 75'i görmem gerekiyor. Çözüm olarak yapabileceğim bir şey var mı? QOS ayarı falan okudum bir kaç yerde ama benim mode V1.0 olduğu için sanırım yapamıyorum.

Low Latency Gaming ve Unloaded bana çok yüksek geldi.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (211).png
    Ekran Görüntüsü (211).png
    386 KB · Görüntüleme: 106
Son düzenleyen: Moderatör:
Official resmi sunucularda oynamayın. Sebebi o firmanın sunucuları amerikadadır. Ve Amazon sunucularında kendileri. Tavsiyem hosting firmalardan alınan sanal sunucular ile açılan modlu sunucularda takılın. Avrupa lokasyon. Rica etsem ona girip fotoğraf atar mısın gine?
FixNet'in mesela netix, cogent ile routingi var amazona direkt peer ile ama Amerika olduğu için yani diğer firmalara gore düşük ping versede yanii 100ms veya 160ms ile filen oyun oynanmaz.
Hocam şu an aşırı saçma bir durum var. Her sunucu 100+ ms gösteriyor 1-2 kere daha yapmıştı bunu kendiliğinden düzelmişti neden bilmiyorum.
Şu an almanya sunucusundayım. Pingim oyuncu sayısı az olduğu için 72 gösteriyor.
Ekran Görüntüsü (214).png

Hocam birde bir şey merak ediyorum. Qos falan diyorlardı bunun pinge etkisi var mı? En azından sabit 65 falan alsam çok iyi olacak. Millet 30la oynuyor can sıkıcı bir durum D:

Hocam şu an aşırı saçma bir durum var. Her sunucu 100+ ms gösteriyor 1-2 kere daha yapmıştı bunu kendiliğinden düzelmişti neden bilmiyorum.
Şu an almanya sunucusundayım. Pingim oyuncu sayısı az olduğu için 72 gösteriyor.
Eki Görüntüle 1805367

Hocam birde bir şey merak ediyorum. Qos falan diyorlardı bunun pinge etkisi var mı? En azından sabit 65 falan alsam çok iyi olacak. Millet 30la oynuyor can sıkıcı bir durum D:
QoS denemeye gerek yok zaten modem yük gecikmen cok düşük. TT Yerine fixnet geçin ve almanya sunucusu oynayın cunku. bu oynadığınız sunucuda ovh'e direkt peeringi var.
tracert 141.95.72.37 yapabilirsin. Düşük hop ve direkt bağlantı var. Ama TT Direkt bağlantısı olmadığı için yüksek hop ve yüksek ping vermekte. arelion şirketi ile ulaşıyor. Ovh datacenter'a.
1685803479312.png
kalıtefıx.PNG

QoS denemeye gerek yok zaten modem yük gecikmen cok düşük. TT Yerine fixnet geçin ve almanya sunucusu oynayın cunku. bu oynadığınız sunucuda ovh'e direkt peeringi var.
tracert 141.95.72.37 yapabilirsin. Düşük hop ve direkt bağlantı var. Ama TT Direkt bağlantısı olmadığı için yüksek hop ve yüksek ping vermekte. arelion şirketi ile ulaşıyor. Ovh datacenter'a.
Eki Görüntüle 1805372Eki Görüntüle 1805373
Yani anladığım kadarıyla tek yol firma değiştirmek doğru mu?

Yani hocam kablolu bağlantı yapabilirsin harici olarak başka yolu yok cunku routing kaynaklı. Türk Telekom yurt dışı cıkışı arelion o ipe ama FixNet netix.
Netixinde direkt bağlantısı var.
anladım hocam kablolu kullanıyorum zaten yardımınız için teşekkürler şu an pek mümkün değil değiştirmem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı