Çoğunuzun Unloaded'i benden az görünüyor ben en iyisi Superonline ile tekrardan iletişime geçeyim. Bir ara iletişime geçtim hiçbir şey anlamıyorlar şansımı tekrardan deneyeyim.![]()
Bina dışında toprağa gömülü üstünde Superonline yazan kutu var. Bir de daire şartallerinin orada bir kutu var ama içini hiç açmadım ne işe yarar bilmiyorum. Artık bunların altyapısında mıyım yoksa Telekom altyapısı mı bilmiyorum.Superonline altyapısından erişim sağlıyorsan direkt saha ekibine yönlendirme talep edebilirsin.
Eğer Türk Telekom altyapısı üzerinden erişim sağlıyorsan santrale kayıt bırakmalarını iste.
Çağrı merkezindekiler Bufferbloat'ın B'sini bilmiyor.
Saha ekibi bile çok az biliyor.
2 haftadır kavga etmekten yoruldum. Sadece hıza bakıp yorumlama yapıyorlar. Hat değerleri iyi işte 100Mbps hız alıyorsunuz diyorlar. Yav kardeşim gecikme süresini, paket kaybını ne yapacağız? Bundan haber yok işte.
Aşağıdaki Clodflare'in sitesinden daha detaylı sonuç alabilirsiniz. Muhtemelen o bufferbloat sitesinden daha iyi bir site.
![]()
Internet Speed Test - Measure Network Performance | Cloudflare
Test your Internet connection. Check your network performance with our Internet speed test. Powered by Cloudflare's global edge network.speed.cloudflare.com
Eki Görüntüle 2060204
Superonline 1Gbps.
@V. Scaletta bufferbloat sonucunun kötü olmasının ISS ile alakası yok. Modeminizde QoS veya SQM ayarını açmanız gerekmekte. Eğer bu ayarlar cihazınızda yoksa OpenWrt yazılımı modeminize uyumluysa onu kurabilirsiniz. Eğer bu da yoksa QoS veya SQM ayarı bulunan veya OpenWrt yazılımını destekleyen bir modem almanız gerekiyor.
Test yaptım, nasıl? Yine bir gecikme var sanki.Aşağıdaki Clodflare'in sitesinden daha detaylı sonuç alabilirsiniz. Muhtemelen o bufferbloat sitesinden daha iyi bir site.
![]()
Internet Speed Test - Measure Network Performance | Cloudflare
Test your Internet connection. Check your network performance with our Internet speed test. Powered by Cloudflare's global edge network.speed.cloudflare.com
Eki Görüntüle 2060204
Superonline 1Gbps.
@V. Scaletta bufferbloat sonucunun kötü olmasının ISS ile alakası yok. Modeminizde QoS veya SQM ayarını açmanız gerekmekte. Eğer bu ayarlar cihazınızda yoksa OpenWrt yazılımı modeminize uyumluysa onu kurabilirsiniz. Eğer bu da yoksa QoS veya SQM ayarı bulunan veya OpenWrt yazılımını destekleyen bir modem almanız gerekiyor.
Sitenin altına doğru inin. 100 Mbps'e kadar internetin yük altında testi var. Oradaki grafikleri de inceleyebilirsiniz.
OpenWrt'nin ayarları biraz daha detaylı olsa gerek.QoS ayarı tek başına bir işe yaramadı. Extra DSL kullanıyorum.
OpenWrt için modem satın almam gerekiyor ama Keenetic'i senelerce bu millete neden önerdiler onu anlamıyorum. Şu an hangi modemi alacağımı bilmiyorum. Sürekli modem alıyorum gına geldi artık.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.