@BurakLEE Burak hocam merhaba sırf size ulaşabilmek için tekrardan foruma giriş yaptım.
Sorunu çöze bildiniz mi bilmiyorum?
Aynı sıkıntıdan ben de muzdaribim.
Mayıs ayında bizim buraya Türk Telekom fiber geldi ve ben 1 GB'lik paket aldım sokakta sadece bizim binada fiber vardı ve herhangi bir problem yoktu boşdaki gecikmem tek haneli rakamlardaydı.
Ne zaman ki ağustos ayı'nın başında bütün sokağı Türk Telekom fiber hizmeti geldi benim tek haneli olan boşdaki gecikmem 51 milisaniyelere çıktı.
Ne yaptım ne ettiysem kaç tane üstdüzey modem satın alıp denediysem bu sorun çözülmedi.
Kaç kere Türk Telekom müdürlüğüne gittim teknik ekibin ofisine kadar çıktım bilgisayarlarındaki ekranda sinyal değeri verilen hız değerleri her şey onlara göre normal görünüyor.
Evet ben de hız olarak 940 Megabit'i sorunsuz alıyorum internette kopma yok ama bu boşdaki gecikme yükseldiği için Online oyun oynamaz oldum.
Hangi ayarı yaparsam yapayım hız limitliyorum Ethernet kablosuna öncelik veriyorum ama bu boşdaki gecikme yüksek olduğu için anlık takılmalar oluyor çok fazla gecikme yaşanıyor sorunu çözemedim gitti çünkü sorun benim çözebileceğim benden kaynaklı bir problem değil.
Sizde sonuç nedir hocam boşdaki gecikmeniz düştü mü acaba? Düştüyse bunu nasıl başardınız çözümü bana da paylaşırsanız sevinirim.
Benim kendimce yaptığım araştırmalara göre Türk Telekom ana santraldeki cihazlardan Nokia kullandığı için Nokia da belirli bir kapasite doluluk oranına ulaşınca tam performans veremiyor, bu yüzden de gecikme yükselip darboğaz yaşatıyor.
Tek umudum umarım yakın zamanda benim yaşadığım binaya TurkNet fiber internet gelir Türk Telekom'dan bir an önce kurtulurum.