Bug Bounty nedir?

Peki JavaScript, HTML (Temel biliyorum), SQL, CSS dillerini öğrenmem ne kadarımı alır? Günde ortalama 5 saatimi versem.

HTML'e üvey evlat muamelesi yapanlara aldırma, olmazsa olmazdır. Günde 5 saat ayırırsan HTML dilini 2 günde hatim edersin. CSS'i günde 5 saat ile öğrenme hızına bağlı olarak 7 gün - 3/4 hafta arası halledersin. JS ve PHP'yi gene öğrenme hızına bağlı olarak birini ortalama 2 hafta ile 6/8 haftada orta/ileri seviyede öğrenirsin.

Bunu sadece sen bilebilirsin. Sana kimse 1 saatte veya 1 günde öğrenebilirsin şeklinde bir tespit yapamaz. Kendin çalış ve öğren, CSS kolaydır, SQL'de biraz syntax karışık gelebilir ama zor değildir. JavaScript'e kendini vermeye çalış çünkü en çok kullanacağın dil olacak kendisi web Security alanında.

JavaScript önemli bir dildir ama PHP kadar değil; Bende en çok JS kullanıyorum ve seviyorum ama PHP'den bahsetmeden olmaz. SQL zaten çok ayrı bir dünya :)

---
Ekleme: Eğer sırf para kazanmak için veya bilgisayar başında zaman geçirmek için bug bounty vb. işlerine girmek istiyorsan hiç girme. Şu konumda da ("Yazılıma nereden başlamalıyım?" Diyenler - Technopat Sosyal) dediğim gibi "yağğ api oyun yaparız yağğ" kafasında başlarsan ilerleyemezsin, ilerlesen bile sıkılırsın.

Hepinize çok teşekkür ederim beni aydınlattınız. Bu sene LGS'ye gireceğim ve hafta sonumu yazılıma ayıracağım. Cevaplarınız için teşekkür ederim. :D

Sakın yapma. Aynı kafa ile çalıştım (ben hafta sonunu derse ayırdım ama) şu an dandik bir Anadolu lisesinde ileride hiçbir işime yaramayacak matematik/edebiyat vb. öğrenip hayalimdeki üniversiteyi kazanmayı hayal ediyorum. İyi bir lise kazan ders sistemini oturt zaten bence geç başlamış olacaksın ama başlamışken de en sıkıntılı yerden başlama.

JavaScript önemli bir dildir ama PHP kadar değil; Bende en çok JS kullanıyorum ve seviyorum ama PHP'den bahsetmeden olmaz. SQL zaten çok ayrı bir dünya :)
JS artık modernleşen sitelerin farzı haline geldi. Herkes kullanıyor yani, PHP artık sadece çok eski ve oturmuş sitelerde kullanılıyor. Onlar da yakında değiştirecekler bence, yazması da kullanması da hiç zevkli ve kullanışlı değil. Ama tabi ki önemli bir dil.

Sakın yapma. Aynı kafa ile çalıştım (ben hafta sonunu derse ayırdım ama) şu an dandik bir anadolu lisesinde ilerde hiçbir işime yaramayacak matematik/edebiyat vb. öğrenip hayalimdeki üniversiteyi kazanmayı hayal ediyorum. İyi bir lise kazan ders sistemini oturt zaten bence geç başlamış olacaksın ama başlamışken de en sıkıntılı yerden başlama.
Sadece derslere mi kafa yorayım diyorsunuz?

JS artık modernleşen sitelerin farzı haline geldi. Herkes kullanıyor yani, PHP artık sadece çok eski ve oturmuş sitelerde kullanılıyor. Onlar da yakında değiştirecekler bence, yazması da kullanması da hiç zevkli ve kullanışlı değil. Ama tabi ki önemli bir dil.
Aynısını düşünüyordum hem PHP hem Python için ama ikiside kemik diller ve piyasada yer alan bir çok yazılımcı bunları biliyor/öğreniyor. Yani en az bi 100 yıl ömürleri var :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı