Bugcheck, Kernel Power 41 mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 10

ceyos

Kilopat
Yer
istanbul
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarımcı
RAM
GSKILL 32GB (2x16) RipjawsV Siyah DDR4 3200Mhz CL16 1.35V
SSD veya HDD modeli
CORSAIR 480GB Force Serisi MP510B NVMe M.2 SSD (34
Ekran kartı
GIGABYTE GeForce RTX 4070 Ti EAGLE 12G
Anakart
ASUS PRIME B760-PLUS D4 Gaming Mainboard Sockel In
İşlemci
Intel Core i5 13600K Soket 1700 13.Nesil 3.50GHz 2
Merhaba,
Sistemimi yeni topladım. Temiz bir başlangıç olsun diye formatımı attım. İlk gün oyuna girdiğimde mavi ekran hatası alıp durdum. BDO, CS:GO girdim yine aynı hataları almaya başladım. Aşağıdaki birkaç testi yaptım ama sorun çözülmedi.
-RAM testi yaptım tek tek çıkarıp testi yaptım sorun çıkmadı.
-Ekran kartına test yaptım yine bir sorun çıkmadı.
-Güç kaynağında sorun var diye gittim yeni PSU aldım onu taktım bugün de yeniden sistemim mavi ekran vermedi ama direkt reset attı.
Bazı programlarım Discord ve Chrome ara ara donup kapandı. Sorunu buralardaki çözüm yöntemleri gibi NVIDIA sürücüsünü güncelledim ettim ama işin içinden çıkamadım.
Atladığım veya bilmediğim bir şey olabilir. Sistemi tamamen ben kendim topladığım için anakartta bir şeyi mi takmadım diye düşünür oldum. Yardımcı olursanız veya çözüm yolu olarak önereceğiniz bir şey varsa onları denemiş olayım. Şimdiden teşekkür ederim.

Minidump dosyaları: Hata - Google Drive

Yine oyun oynarken donup sonrasında Bugcheck hatası alıyorum :/ sorunu çözdüğümü sandım fakat olmamış.

Dosya Ekleri

• 1680450059541.png
    32,5 KB · Görüntüleme: 39
  • WhatsApp Image 2023-04-03 at 03.20.58.jpeg
    79,9 KB · Görüntüleme: 40
  • bugcheck1.JPG
    55,8 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
BIOS'a gir ve RAM değerlerini OTO'ya çek.
MSI araçları, Logitech, EasyAntiCheat, CPU-Z kaldır.
Ekran kartını 30 dakika kadar OCCT ve AIDA 64 ile stress testine sok ve sonuçları bildir.

Merhaba hocam yorumlarınıza göre ilerledim;

Memtest86 testini yorumunuzdan önce başlatmıştım. Birkaç hata aldım :/
1x ram üretim yılı 2017 JUL (Eski Sistemden Aktardım. Eski sistemimde sorunsuz çalışıyordu)
1x ram aynı model fakat 2023 yeni aldım.
(GSKILL 16GB (1x16) RipjawsV Siyah DDR4 3200Mhz CL16 1.35V Tek Modül Ram)

Daha sonra Bios ram değerlerini dediğin gibi kontrol ettim OTO olarak görüntülüyorum.

"MSI araçları, Logitech, EasyAntiCheat, CPU-Z kaldır." olarak hepsini kaldırdım daha sonrasında Ekran kartını 30 dakika kadar OCCT testini yaptım

AIDA 64 ile stres testini yaptım değerleri paylaşıyorum.

Bu testler sırasında herhangi bir mavi ekran hatası almadım. Sonrasında oyuna girme fırsatım olmadı genelde oyun oynarken alıyorum. Önerilerini bekliyorum teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Memtest86-sonuc.jpeg
    170,4 KB · Görüntüleme: 38
Eline sağlık testler içi. RAM'de sorun var. Onu değişmen gerek.
Büyük olasılıkla eski sistemden aldığım RAM bozulmuş olabilir. Çıkarıp tekrar Memtest86 testini yapacağım. Bunca zaman eski ram sorunsuz çalışırken yeni sisteme çıkarınca bozulması çok tuhafıma geldi. O zaman aynı özellikte 1x16gb ram almam gerekecek sanırım.
(GSKILL 16GB (1x16) RipjawsV Siyah DDR4 3200Mhz CL16 1.35V Tek Modül Ram)

Eline sağlık testler içi. RAM'de sorun var. Onu değişmen gerek.
Hocam, biostan XMP açtım sonra
1x 2017 üretim ram'i memtest86 tabi tutum

1x 2023 üretim Ram'i memtest86 tabi tuttum

sonra ikisini takarak memtest86 testini yaptım. Testler yeşil çıktı. Bios'tan XMP'i açmam mavi ekran hatasını giderebilir mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…