Bulk mı yapılmalı, yağ mı yakılmalı?

2nattydu

Hectopat
Arkadaşlar selam. Yaklaşık 4-5 aydır fitnessa gidiyorum. Başladığımda yağ oranım 23-24 arasıydı şimdi 18-19 oldu. Şu an ortada kaldım acaba clean bulk yapıp belli süre kas kattıktan sonra mı yağ yaksam yoksa direkt yağ yakıp 15-14'e düşünce mi bulka girsem? Eğer önce yağ oranını düşür diyorsan bunu en hızlı ve en etkili şekilde nasıl yapabilirim? 1 aydır falan 18-19 da sabit yağ oranım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam. Yaklaşık 4-5 aydır fitnessa gidiyorum. Başladığımda yağ oranım 23-24 arasıydı şimdi 18-19 oldu. Şu an ortada kaldım acaba clean bulk yapıp belli süre kas kattıktan sonra mı yağ yaksam yoksa direkt yağ yakıp 15-14'e düşünce mi bulka girsem? Eğer önce yağ oranını düşür diyorsan bunu en hızlı ve en etkili şekilde nasıl yapabilirim? 1 aydır falan 18-19 da sabit yağ oranım.

Bulk.
Yapmaya başladıktan bir süre sonra yağ kütlesi 15-16'lara geriler zaten.

Önce yağ oranını biraz daha düşürerek daha sonrasında temiz şekilde kilo alman daha mantıklı. Bu benim şahsi fikrimdir. Yağ oranını nasıl düşerebileceğin ile ilgili diyet yapabilirsin, kardiyo yapabilirsin özellikle imkan varsa sabah aç karnına yapılan kardiyo fazlasıyla etkili oluyor.

Önce yağ oranını biraz daha düşürerek daha sonrasında temiz şekilde kilo alman daha mantıklı. Bu benim şahsi fikrimdir. Yağ oranını nasıl düşerebileceğin ile ilgili diyet yapabilirsin, kardiyo yapabilirsin özellikle imkan varsa sabah aç karnına yapılan kardiyo fazlasıyla etkili oluyor.

Ne kadar devam etmeliyim sizce. Kol damarlarım belirgin değil bu da yağ oranımı birnevei açıklıyor aslında. Göbeğim de var önce bunları yok etmemi mi tavsiye ediyorsun.

Son düzenleme:
Kendine nasıl okey diyorsan öyle yap. Bulka gir, genç olduğun için zaten hızlı yakarsın.

Bulk yapmak yerine, öğünlerinizin çoğunda haşlanmış besinler ve temiz kaynaklar ile (örneğin günlük yağ ihtiyacı için çiğ badem vb.) beslenerek yağ oranınızı düşürmeniz daha iyi olacaktır. %12-%14 arası yağ oranlarına düşünce yapacağınız bulk daha iyi bir sonuç verecektir. Şu anda bulka girerseniz %21-%22 civarına çıkacak olan yağ oranınınızla istediğiniz verimi elde edemeyebilirsiniz. Temiz beslenme ile yağ oranınız düşerken damarlarınızın daha kolay belli olmasını sağlarsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı