Bulk vs definasyon

lordeexxx

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 1.5 sene önce spora başladım 6 aydır da iyi kötü bir düzen oturttum. Normalde beslenmem ve idmanım pek iyi olmadığından yağ oranım 20 civarlarındaydı. Bu yaz yoğun iş temposu, düzensiz beslenme, plansız antrenman gibi sebeplerden ötürü 73 kilodan 66 kiloya birkaç haftada düştüm. Tabii bu arada hasta da olmuştum spora da gidemeyince ne kütle kaldı ne güç. Ben de bulka başlamaya karar verdim. Bulk sürecim şu ana kadar pek de umduğum gibi geçmedi. Tabii doğal olarak kütle koyuyor ve güçleniyordum ancak fazlasıyla da yağlanıyordum. Aşağıya bazı değerlerimi yazacağım. Şu an ne yapmam gerektiği hakkında tavsiye verebilir misiniz?

Kilo: 79 kg.
Boy: 173 cm.
Kol: 37 cm.
Bench p: 75 kg 6 tekrar.
Barfiks: 6 tekrar.

(Bu değerleri verme sebebim durumu daha iyi analiz etmemiz için. Çok detaya girdiysem kusura bakmayın.)

Hocam ilk başta diyet yapıp yağlarınızdan biraz da olsa kurtulun. Sonrasında güzel bir bulk yapın. Bulk yaparken de öyle yağlı şeyler yemeyin. Gereğinden fazlada kalori almayın. Çok kalori alımından yağllanmışsınız. Max almanız gerekenden 500 fazla kalori alın

Hocam ilk başta diyet yapıp yağlarınızdan biraz da olsa kurtulun. Sonrasında güzel bir bulk yapın. Bulk yaparken de öyle yağlı şeyler yemeyin. Gereğinden fazlada kalori almayın. Çok kalori alımından yağllanmışsınız. Max almanız gerekenden 500 fazla kalori alın.

Hocam kış vakti gelmişken marta kadar 2500-3000 kalorı arası alıp kardiyorlarla temiz bir şekilde kütlemi korusam Mart'tan sonra definasyona girsem nasıl olur? Ayrıca Mart'ta ramazan başlıyor oruç tutarken bulk imkansız.

Son düzenleme:
Hocam kış vakti gelmişken marta kadar 2500-3000 kalorı arası alıp kardiyorlarla temiz bir şekilde kütlemi korusam Mart'tan sonra definasyona girsem nasıl olur? Ayrıca Mart'ta ramazan başlıyor oruç tutarken bulk imkansız.

Dediğinizde olabilir ama kiloyu temiz almaya dikkat edin bulktasınız diye kardiyorları aksatmayın

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı