Bulk yapmadan kas kütlesi kazanılır mı?

Georgy Zhukov

Hectopat
Yer
İzmir
Selamlar. Şu anda yağ yakıyorum, tabii beslenme programım yok. Yüksek proteine ve kaloriye dikkat ediyorum sadece ama yağ yakımı bittikten sonra Bulk'a girmek benim için zorlayıcı olur çünkü hem zamanım yok hem de yemekleri hazırlayamam. Bu yüzden clean Bulk'a giremem. Definasyondan sonra yine yüksek protein alıp kalori miktarına dikkat etmezsek, kas kütlesi yine kazanılır mı?

Kazanırsın hocam. Ben olduğum kiloyu koruyarak (tabiki kilo verip kas olarak alarak) 4 ayda 5 kilo kas kütlesi koydum.

Gereken kalori miktarını aşmazsan kazanamazsın.

Kazanırsın hocam. Ben olduğum kiloyu koruyarak (tabii ki kilo verip kas olarak alarak) 4 ayda 5 kilo kas kütlesi koydum.

Bence kışı bekle kalori saymayacaksan. Proteini sağlam alıp kaloriyi fazla alırsan zaten her türlü gelişirsin.

Açıkta bile kazanabilir.

Peki kalori miktarını ekmek ile aşsam nasıl olur hocam mesela pirinç yapmak yerine normal ekmek yiyip kaloriyi aşarsam.

Gereken kalori miktarını aşmazsan kazanamazsın.
Kas kazanımı için kalori fazlasında olmana gerek yok. Maintenance kalorisi ile kalori fazlası kas gelişimi açısından eşit.

@ismejxenk Kilo almadan kas gelmez. O da bir kilo sonuçta.
Hipertrofi enerji değil (bir yere kadar) uyarı temelli bir süreç.

@ismejxenk Kilo almadan kas gelmez. O da bir kilo sonuçta.

İlk fotoğraf 78 kg, ikinci fotoğraf 74 kg bırakın kilo almadan kas kazanmayı verirken bile kazanabilirsiniz hocam olay proteini bol alıp kalori dengesini kurup cheat yapmadan devam etmekte. Konunun cevabını da bu yazdığımda vermiş oldum aslında evet kas kazanımı için bulk şart değil bol proteinli beslenip almanız gereken günlük sabit kaloride kalsanız bile kas kazanırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…